annonse

Motbakke-vinneren: – Trodde toppen var lenger unna

Trekløver
Trekløver: Johan Nordeng (f.v.) var andremann på toppen, bak Magnus Vesterheim. Hilde Aders var raskest i kvinneklassen. (Foto: Inger Merete Elven)
Mottakelse
Mottakelse: Tanja Lehn og Marius Lauritzen i Stålbrott IL tok imot og registrerte deltakerne i lokalet på Sandnes. – Forholdene i år er som de pleier. Det er sånn det er i Vesterålen i juni, sier Tommy Nordeng fra Alsvåg. Han har planer om delta på alle motabakkeløpene i Vesterålen i sommer, bortsett fra Nonskollen Opp, som han er med og arrangerer. (Foto: Inger Merete Elven)
Heiagjeng
Heiagjeng: Det skiftende været gjorde sitt til at det ble litt tynt med publikummere på toppen, men Vigdis og Arnfinn Leinan Olsen, Andrea (14) og Marie Joakimsen (7) og Kristine Olsen, alle fra Grytting, stilte opp for å heie deltakerne fram. – Da vi startet haglet det, og det er kald vind på toppen, men ellers har vi hatt en fin tur. Nå skal vi heie på han Willy Vatndal, Bjørn Myhra og han Martin Tetlie, sier de. (Foto: Inger Merete Elven)
Først
Først: Magnus Vesterheim løper mot mål på Hallartinden. (Foto: Inger Merete Elven)

HADSEL: Kvæfjord var best både i herre- og kvinneklassen da Hallartinden Max gikk av stabelen lørdag – som den første av konkurransene i Vesterålen summer games.

Inger Merete Elven

Magnus Vesterheim fra Kvæfjord var førstemann på toppen, på tida 24.31. Det skal være ny rekord, ifølge arrangørene fra Stålbrott IL.

– Jeg strålender fornøyd! Men jeg trodde toppen var lenger unna, og ble litt bekymret da jeg fortsatt ikke kunne se den mens tida bare gikk, sier han.

Han har deltatt på Hallartinden Max et par ganger tidligere, men for første gang i traséen som første gang ble brukt under fjorårets løp – fra lokalet på Sandnes.

Det haglet, regnet og blåste under starten av løpet lørdag, og det gjorde nok sitt til å bremse deltakermengden. 

– Jeg var i grunnen heldig med forholdene, og hadde medvind i starten. Jeg synes også at løypa var ganske tørr og fin, sier vinneren, som er usikker på om han komme til å delta på de neste motbakkeløpene i Vesterålen summer games: henholdsvis på Nonskollen i Øksnes og Ånstadblåheia i Sortland.

Bladet Vesterålen er blitt gjort oppmerksom på at Vetten Opp i Bø ikke blir arrangert i sommer. 

Vesterheim holdt unna for Johan Nordeng fra Alsvåg, som ble nummer to. Han var sånn passe fornøyd med sitt løp.

– Jeg åpnet litt hardt, og så fikk jeg det på slutten. Planen er å delta på alle motbakkeløpene i sommer, sier Nordeng, med sammenlagtseieren i tankene.

Hilde Aders, også hun fra Kvæfjord, var først opp i kvinneklassen. Tida 27.08 skal være ny rekord i klassen.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse