Nyheter

Musikken dyrkes på BlaBlafestivalen

Musikken dyrkes på BlaBlafestivalen

Den første av de to dagene på BlaBlafestivalen bød på alt fra kazoo-soloer til hardbarka nordnorsk rap.

På fredag gikk startskuddet for BlaBlafestivalen på Sortland. Nok et år samles musikalske spirer og veteraner for å feire det lokale musikkmiljøet i Vesterålen.

Fredag og lørdag denne helgen arrangeres den 16. utgaven av BlaBlafestivalen, i blåboksen på Kulturfabrikken. I alt spiller elleve band fra blant annet Bø, Sortland og Tromsø, fordelt over de to dagene. Den rusfrie festivalen blir arrangert i regi av Sortland Rockeklubb, hvor mange av artistene selv er medlem.

Åpent for alle

Se dette bildet i full størrelse
Simen Buset - Antebellum Wilde Langås og Charles Reinholdtsen fra bandet «Antebellum» setter pris på BlaBlafestivalen og miljøet rundt festivalen.

Antebellum: Wilde Langås og Charles Reinholdtsen fra bandet «Antebellum» setter pris på BlaBlafestivalen og miljøet rundt festivalen.Foto: Simen Buset

Se dette bildet i full størrelse
Simen Buset - Aksjon Robert Larsen i aksjon med gruppen «Blakkr Sál».

Aksjon: Robert Larsen i aksjon med gruppen «Blakkr Sál».Foto: Simen Buset

To av artistene som spilte på fredagen var Wilde Langås og Charles Reinholdtsen. Sammen med bandet sitt «Antebellum» spilte de både coverlåter og egenskrevet materiale. De er svært fornøyd med festivalen, og roser arrangementets rolle i musikkmiljøet. 

– Blablafestivalen er veldig koselig og det skaper utrolig godt samhold i miljøet, forteller de. 

De anbefaler alle som vurderer å ta del i musikkmiljøet i Vesterålen til å starte band og melde seg på BlaBla. 

– Gjør det! Alt funker her på festivalen, til og med å spille solo på en kazoo, sier Reinholdtsen, som selv dominerte med både gitar og kazoo under konserten.

Festivalen var bandets første konsert, og Langås og Reinholdtsen er sikker på at de kommer tilbake på scenen til neste år. 

– Før trodde vi ikke vi var gode nok til å spille på BlaBla, men man må ikke være redd for alder og erfaring. Her blir alle tatt godt imot.

Selv om de savner flere band på plakaten, holder de seg optimistisk.

– Miljøet har sin helt egen sjarm, der alle kjenner alle og alle blir behandlet med respekt, sier de.

Fornøyd med oppmøte

Robert Larsen er med som både arrangør og artist på festivalen. Han er godt fornøyd med oppmøte, men legger ikke skjul på at han ønsker mer interesse mot musikkmiljøet i Vesterålen. 

– Man merker at miljøet blir mindre men det gjelder nok hele landet, man ønsker jo selvfølgelig alltids flere. Hvorfor det har blitt slik må gudene vite, sier Larsen.

Hensikten med BlaBla for Larsen er å skape et godt utgangspunkt der ungdom kan prøve seg og utvikle seg som artist.

– Blåboksen på Kulturfabrikken er et lokale i toppklasse, og det er fantastisk at artistene kan leke seg her framfor et engasjert publikum, forteller Larsen.

Festivalen stiller ikke bare med lokale artister. I år spiller også artister som «Sylfrekt Orkester» fra Tromsø og «Fold Decay» fra Lofoten.

– Fra pensjonister til ungdomsskoleelever, vi stiller med artister fra nesten hele Norges folk, forklarer Larsen.

Arena for å utfordre

Fredagens konserter bydde på mye god musikk, men flere artister valgte også å ta for seg flere problematiske tematikker, som for eksempel rus og ensomhet. Larsen er stolt over at festivalen kan bidra til å både sette søkelys på disse temaene og hjelpe ungdommer. 

– Det har alltid vært viktig å være åpen på BlaBla. At artister tar opp slike temaer er helt fantastisk, og det har uten tvil hjulpet mange å uttrykke det gjennom musikk. Jeg har alltid sagt at musikk begynner der ord og handling slutter.

BlaBlafestivalen fortsetter lørdag kveld, og med artister som «Zeptepi» og «30 Pieces of Silver» er det duket for en helaften med spennende musikalske opplevelser.

Formidling: forfatteren av artikkelen spilte selv på BlaBlafestivalen sammen med bandet «Vandelay».