annonse

Nå skjedde det igjen!

Gullesfjordsambandet er i gang igjen.
Gullesfjordsambandet er i gang igjen.: (Foto: Hilde Jørgensen (arkiv))

  • Oddvar Antonsen

Nå skjedde det igjen! Nå må de ansvarlige for trafikken over Gullesfjord fergeleie ta sitt ansvar. 28.juni 2018 var det stopp i fergetrafikken over Gullesfjord, en hendelig teknisk feil med fergen.  Hele 15 timer denne gangen, dvs. hele dagen.

Dette fergesambandet er meget sterkt trafikkert, og meget nødvendig også for varedistribusjon til og fra Vesterålen.

Jeg var på tur fra Harstad til Forøysæter. Ved Vikeland stopp for asfaltteing, helt ok. Nådde ikke påtenkt fergeavgang kl.14.00 helt greit.

Men på fergeleie står biler fra inn- og utland og venter, ingen informasjon. Jeg er kjent med dette og ringte kaptein på  MF Hålogaland. Han hadde informert sine kanaler etter sine instrukser, men er enig med undertegnende at det bør komme inf tavler på strategiske punkter på veistrekningen.

Kaptein henviste til fergesambandet over Lødingen/ Hamarøy med god informasjon til trafikantene ved teknisk feil elle innstilling på grunn av været. I påsken var vegen stengt grunnet snøskred mellom Forøysæter – Gombog. Med samme problematikk.  

De som er lokalkjent vet hvor mange unødvendige mil som blir kjørt frem og tilbake. Dette er lite grønt.
Jeg ber de ansvarlige innen Samferdsel, fylket og Vegvesenet, ta tak i dette og sette en framover lent person på saken.
 
Radio info: Husk det er kun Norge som har innført DAB+ radionett. Våre veifarende turistkunder fra utland har kun FM radio i bilene.
Ber om: Elektroniske tavler med informasjon på engelsk og norsk. Plasser: Ved Straumen og Gåra krysset, i Gullesfjord ved beredskaps fergeleie Forøysæter- Langvassbukt krysset.
Jeg ber om tilbakemelding innen rimelig tid.
 
Med vennlig hilsen.
Oddvar Antonsen 

Harstad

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse