annonse

Ned til «moderat» skogbrannfare i Vesterålen – fremdeles stor i Troms

Gressbrann
Gressbrann: Et område ble svartsvidd på Bremnes i Sortland kommune, mandag denne uka. (Foto: Håvard S. Mækelæ)

VESTERÅLEN: Langtidsvarselet tidligere i uka viste seg å være tørrere enn realiteten: Det var varslet null millimeter regn på Sortland, men det kom noen dugelige skurer onsdag og torsdag.

Håvard Skogly Mækelæ

Regndråpene har falt flere steder i Vesterålen, og dermed har skogbrannfaren blitt redusert på værmeldingstjenesten Yr. Nå har skogbrannfaren gått fra å være stor til å være moderalt – eller fra oransje varsel til gult varsel.

Det gule varselet gjelder i Saltfjellet, Salten, Lofoten, Ofoten og Vesterålen.

Troms har fortsatt stor skogbrannfare – og det inkluderer Kvæfjord, ifølge Yr.

Når Yr melder om skogbrannfare, er det en tredelt skala, fra moderat skogbrannfare (gult) til ekstrem skogbrannfare (rødt).

Selv om dette er det mildeste varselet, maner værmeldingstjenesten stadig til forsiktighet:

«Vær forsiktig med åpen ild. Følg lokale myndigheters instruksjoner. Behov for forebyggende tiltak og beredskap skal vurderes fortløpende av beredskapsaktører.»

Langtidsvarselet spår regn både søndag og mandag de fleste stedene i Vesterålen. I skrivende stund regnes det som et usikkert varsel.

På den tørrere siden er Myre og Bø, der det bare spås regn mandag. Lødingen og Kvæfjord ligger an til å få det noe våtere, med regn også tirsdag – mens det spås regn på Sortland både søndag, mandag, tirsdag og onsdag.

Dette betyr at sluttetappen i Arctic Race of Norway, som går fra Lødingen til Narvik søndag, kan bli preget av regn. Lørdag spås det skyet vær over løpet på Sortland, og lettskyet på Stokmarknes der lørdagssyklerne kommer i mål.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse