annonse

Nei til EU saksøker Erna Solberg

Nei til EU:
Nei til EU: Kathrine Kleveland, leder i Nei til EU. (Foto: Nei til EU)

Nei til EU går nå til søksmål mot statsminister Erna Solberg om å ikke gjennomføre EUs energipakke 3. Nei til EU mener stortingsvedtaket om norsk tilslutning til ACER er ugyldig, skriver Nei til EU i en pressemelding.

Sverre Idar Lakså

Nei til EU har gitt advokatfirmaet Endresen Brygfjeld Torall i oppdrag om å reise søksmålet.

– Avståelsen av suverenitet til EU i sak etter sak, nå sist til EUs energibyrå ACER, er grunnlovsstridig. Kampen for suverenitet er ikke over. Nei til EU vil nå fremme søksmål mot staten, representert ved statsminister Erna Solberg, sier Kathrine Kleveland, leder i Nei til EU.

– ACER-saken ble ikke behandlet i tråd med Grunnloven som den suverenitetsavståelsen dette er. Vedtaket fulgte ikke Grunnlovens § 115.

Nei til EU har allerede samlet inn én million kroner til søksmålet – Dette viser at vi har mange på laget for å kjempe for norsk suverenitet, sier Kleveland.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse