annonse

Nesten 1000 på Martnad i Risøyhamn

Mor og datter på martnad
Mor og datter på martnad: Her ser vi mamma Camilla Bomstad og datter Helene Persdatter Bomstad (4). De bor i Tromsø, men har farmor og farfar fra Andøya. (Foto: Sunniva Bornøy)

Det var et yrende liv under den årlige martnaden i Risøyhamn på lørdag. På bygdetunet var det rekord med antall utstillere i år. Hele tjueseks utstillere fra både Vesterålen og deler av Troms deltok.

  • Sunniva Bornøy

Det hele begynte med seniordansen på Hurtigrute-kaia, hvor både dansere fra Sortland og Andøya svingte seg på kaia til glede for de frammøtte.

Etter det, var det klart for martnad på bygdetunet. Folk så ut til å trives godt, og det var mange familier med barn å se.

Nytt i år var natursti for barnefamilier, som var veldig populært. Lykkehjulet ble også brakt fram etter mange år utenom.

– Utstillere og komiteer helt avgjørende

Vi tok en prat med leder i Risøyhamn Vel, Marit Kinn Arntsen etter helga:

– Det var bortimot tusen mennesker på martnaden i løpet av lørdagen. Vi hadde et veldig godt salg på både grill, i kafeen og på selve bygdetundet. Alle fem pannene med rømmegrøt ble solgt, og vi hadde et veldig godt loddsalg.

Hun kan fortelle at det var mange gode og nye utstillere i år, og snakker om viktigheten av at utstillere stiller opp:

Se bildene fra Risøyhamn

– Det er de som gjør at vi kan ha martnad hvert år. Gode komiteer er også helt avgjørende. Folk er fantastisk flinke til å stille opp i denne lille bygda. Mange av ustillerne har lovet å komme tilbake neste år, avslutter hun.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse