annonse

Opp fra havet i Nyksund

Tuva
Tuva: Jon Hjellum Brudal, Torgrim Mellum Stene og Tuva Færden i fri utfoldelse på Arntzenbrygga. Artig forestilling som fenget. (Foto: Trond K. Johansen)

ØKSNES: Trioen Fortellevill var i Nyksund på Fortellerdagan. De fremførte sin forestilling «Opp fra havet» for første gang i nord og skal nå på turne i Lofoten.

Trond K. Johansen

Det er Tuva Færden, Torgrim Mellum Stene og Jon Hjellum Brodal som reiser rundt med forestillingen. De trollbant en stor forsamling i Arntzenbrygga i Nyksund med sin historie.

– Veldig artig å være i Nyksund for første gang. Det passet bra å komme hit noen dager før vi skal til Lofoten for å besøke skoler på Ramberg, Leknes og i Svolvær.

– Vi er på en to-ukers turné og det er første gang vi er ute på en slik reise med denne forestillingen, forteller Tuva Færden til Bladet Vesterålen.

De tre kommer fra Oslo og Tønsberg. De reiser mye rundt for å underholde og de liker det godt.

– Vi er helt i starten på denne forestillingen som ble laget i fjor høst. Dette er første gang vi turnerer med den og da klaffet det godt med Fortellerdagan i Nyksund som første stopp, sier Tuva.

– Det du fanger må du ta

Fortellingen deres er om en som fikk et garn av sølvtråder. Han visste ikke alt om garnet, ikke før han hadde brukt det og fanget en havfrue.

Garnet var nemlig slik at alt du fikk i garnet var du nødt til å beholde og nå viste det seg at havfruen som så så vakker ut da hun ble fanget, viste seg å være et grusomt stygt havuhyre med svært store krav.

Det var litt av en kamp å bli kvitt dette uhyret.

Hun som aldri fikk nok

Den andre historien var om en flyndre, som egentlig var en fortryllet prinsesse, som en fisker fikk i garnet sitt. Han slapp henne ut igjen siden hun var en prinsesse, men da kona hans fikk høre om det, ble hun sint og ba ham gå tilbake, fange flyndra og be om oppfyllelse av et ønske.

Dette ble oppfylt og de fikk et flott hus, men kona var ikke fornøyd, hun ville ha et slott. Det vikk hun og da ville hun bli konge. Det ble hun også, men da mistet hun all fornuft og ville til slutt bli Gud.

Da var hun plutselig tilbake i sin fattige tilværelse. Grådigheten hadde tatt overhånd og da gikk det galt.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse