annonse

– Oppdater radioen i dag!

1484050176849.jpg
Radioer (arkivfoto) (Foto: )

Tor Johannes Jensen

I dag, 11. januar, slukkes FM-nettet i Nordland. I tillegg vil alle NRKs radiokanaler sendes i DAB+. For å få inn de riksdekkende kanalene anbefaler Medietilsynet alle å oppdatere sine digitalradioer.

Anbefalingen gjelder for hele landet. Kanallista er oversikten på skjermen i radioen. Se etter «scan», «full scan» eller «rescan». På noen radioer kan det også være nødvendig å gjenopprette fabrikkinnstillingene («factory reset»).

Natt til i dag ble det gjort endringer i sendernettene og nye kanaler kom til. Ikke alle radioapparater fanger opp endringer automatisk – derfor er en oppdatering av kanallista viktig.

Mens altså alle NRKs kanaler sendes i DAB+ fra og med i dag, sender P4 og Radio Norge i DAB (uten pluss) i en periode fremover.

De som har en førstegenerasjons DAB-radio (uten pluss) vil kun få inn P4 og Radio Norge av rikskanalene etter 11. januar. For å motta et fullstendig riksdekkende radiotilbud må man enten ha en DAB+-radio eller benytte andre digitale plattformer (internettradio, mobil, nettbrett eller tv).