annonse

Ordføreren om byggfag: – Utrolig skuffet

: Ordfører i Sortland, Tove Mette Bjørkmo. (Foto: Sverre Idar Lakså)

SORTLAND/BODØ: Ordfører i Sortland, Tove Mette Bjørkmo sier hun er skuffet over at komitéen for utdanning anbefaler at alle byggfag skal samles på Hadsel videregående skole Melbu.

Sverre Idar Lakså

– Det er synd at ikke komitéen lytter til anbefalinger fra LO, Byggmesterforbundet, næringslivet og fem av seks ordførere i regionen, sier ordfører i Sortland, Tove Mette Bjørkmo til Bladet Vesterålen.

Tirsdag ble det kjent at komitéen for utdanning anbefaler fylkestinget å samle alle byggfagene på Melbu. Bjørkmo sier hun har forståelse for at det ikke kan være byggfag ved to skoler i Vesterålen.

– Men det er mange som har påpekt hele tida at ved å gå for Melbu legger vi tilbudet langt unna der folk bor, og det er beklagelig at det er dette som ligger an til å bli vedtatt, sier Bjørkmo.

Hun har ikke tro på at fylkestinget kommer til å falle på en annen avgjørelse enn komitéen.

– Men uansett er det surt. Jeg har jobbet mye for å påvirke politikerne i fylkestinget, senest på søndag. Da var jeg både i fylkestingsgruppene i posisjon og de som er i opposisjon og la fram vårt syn på saka. Vi er mange som mener dette vil være et feilgrep. Ikke minst synes jeg det er trasig at Byggmesterforbundet og næringslivet ikke blir hørt, sier Bjørkmo.

annonse