annonse

Osloflyet ble en suksess

: Widerøe inn for landing på Skagen. Trafikken har økt kraftig, og det har gått fulle fly mellom Stokmarknes lufthavn og Oslo i sommer. (Foto: )

HADSEL: Flyruta mellom Vesterålen og Oslo ble en suksess. Widerøe åpner for at den kan bli utvidet neste år.

Tor Johannes Jensen

Bladet Vesterålen fortalte torsdag at nesten 9.000 mennesker reiste over Stokmarknes lufthavn i juli, inkludert transittpassasjerer. Avinors lufthavnsjef på Stokmarknes, Trond Holten, slo fast at Oslo-ruta har bidratt sterkt til trafikkøkningen.

Fulle fly

Flytrafikk fra Skagen
Flytrafikk fra Skagen: – Endringer kommer. Catharina Solli i Widerøe. Foto: Idar Ovesen

I dag går siste fly for i sommer mellom Stokmarknes lufthavn og Oslo. Det har stort sett gått fulle fly siden ruta startet opp i slutten av juni, med flyvninger hver tirsdag torsdag og lørdag.

– Det er bare ett ledig sete fra Leknes på det siste flyet, fortalte informasjonssjef i Widerøe, Catharina Solli, til Bladet Vesterålen fredag ettermiddag.

God avgjørelse

Hun slår fast at flyselskapet tok en god avgjørelse da ruta ble opprettet. Nå skal den evalueres, og hun avviser slett ikke at tilbudet kan komme tilbake, og kanskje i utvidet form.

Kan bli helårs

– Dette er ei rute i midtsommerprogrammet. Slike ruter på denne tida av året gir en mulighet til å teste ut hva som er bærekraftige, og ser så hva vi gjør framover. Evalueringene kan jo også føre til at vi vurderer ruter på andre tider av året. Vi kommer til å se om vi vil gjenta ruta, utvide perioden, eller til og med kjøre den hele året. Vi har flere ruter vi har testet ut i midtsommerprogrammet og sommerprogrammet, som i dag er helårsruter. Det har blant annet skjedd på Helgeland, forteller hun.

Turismen

Solli viser til at turismen er økt både i Vesterålen og Lofoten.

– Reiselivssesongen er utvidet, og i næringslivet ellers er det mange som ofte trenger å komme raskt til Oslo, sier informasjonssjefen videre og forteller om mannen hun traff på sommerens første Oslofly fra Leknes:

– Han fortalte at han hadde kjøpt 20 reiser umiddelbart da billettene ble lagt ut. Han reiste i jobbsammenheng. Det var jo litt artig, ler hun.annonse

annonse

annonse