annonse

På plass i drømmejobben

Lyspunkt
Lyspunkt: Hadsel-rådmann Ola Morten Teigen kan se lysere på økonomien. (Foto: Sverre Idar Lakså)

HADSEL: Helt siden han begynte i politikken har han hatt et ønske om å få sitte i rådmannstolen. Nå er Ola Morten Teigen på plass som ny rådmann i Hadsel kommune, og han er nok blant landets yngste rådmenn.

Sverre Idar Lakså

Ola Morten Teigen er 37 år gammel og kommer fra Stjørdal i Nord-Trøndelag. Han har 16 år som politiker i Frp bak seg. Han har en bachelorgrad i kommunal økonomi og ledelse, og en mastergrad i offentlig administrasjon.

– Jeg har bevisst tatt det man kan kalle for rådmannsutdanninga, for dette er en jobb jeg virkelig har hatt lyst på, sier Teigen til Bladet Vesterålen.

Mye framsnakk av Hadsel

Hvordan havnet en trønder i Hadsel som rådmann? er det kanskje noen som spør seg. For de som har oversikten over rådmenn i Hadsel kommune, er nok ikke svaret så vanskelig å tenke seg.

– Kjell Fosse kom til Stjørdal kommune som ny rådmann, da hadde han vært her i samme jobb i 16 år. Jeg vet ikke hvor mye lovord jeg har hørt fra han om for en fantastisk kommune Hadsel er.

– Innbyggerne i Hadsel skal vite at de har en fantastisk ambassadør i Kjell Fosse. Han sjarmerte iallefall meg, sier Ola Morten.

Bortsett fra Kjell Fosse har nemlig ikke Ola Morten noen andre forbindelser til kommunen.

– Hadde ikke Kjell snakket så varmt om Hadsel, er det ikke sikkert jeg hadde søkt på jobben.

Kjenner begge sider

Ola Morten har 16 år som politiker bak seg. Åtte av dem på fylkestinget. Det anser han for å være en styrke.

– Jeg må jo påpeke at jeg er veldig klar på at jeg ikke er politiker lenger. Men jeg tror at som rådmann er det veldig greit å vite hvordan det er å sitte på politikernes side av bordet.

– Slik jeg ser det har på mange måter en rådmann og en politiker de samme oppgavene, men med helt forskjellige innfallsvinkler.

Den økonomiske situasjonen Hadsel kommune er inne i nå ser han på som en utfordring.

– Det er veldig interessant. Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på de utfordringene som ligger i å utarbeide et budsjettforslag.

Bare én jobb

Hva ser du mest fram til med den nye jobben?

– Det må være at det er bare denne jobben. Som politiker så har du gjerne en del verv, og så skal du sitte i noen styrer også.

– Jeg mener at har du først sagt deg villig til å være lokalpolitiker, så må du gjøre det skikkelig. Derfor har det blitt mange helger og kvelder med møter og slike ting.

– Nå skal det bli godt å ha bare denne jobben å tenke på. Jeg er jo fullt klar over at det åvære rådmann ikke er noen vanlig jobb det heller, men det blir likevel ikke det samme som å være folkevalgt.

Travel uke

Ola Morten begynte i jobben på mandag, så mesteparten av uka har gått med til å gjøre seg kjent med jobben.

– Jeg må jo trekke frem at det er fantastiske folk jeg jobber sammen med. Nå skal jeg også gjøre meg kjent med de som ikke er på rådhuset.

– Det er en stor kommune, så jeg har mye jobb. Jeg har for eksempel aldri vært på Innlandet, eller på Strønstad. Det er slike plasser jeg må gjøre meg kjent med.

– Det er en fascinerende prosess, når man skal oppnå resultater gjennom andre. Da må hele maskineriet fungere, og derfor er det viktig å gjøre seg kjent med alle som jobber i kommunen.

Hva tenker du om at du ikke skal delta i valgkampen i år?

– Helt ærlig så er det en befrielse. Nå har det vært annethvert år siden 1997, så det skal bli godt å slippe det jaget der.

På husjakt

Foreløpig er det bare Ola Morten som er kommet til Stokmarknes. Samboeren og barna kommer ikke ennå.

– Vi har ikke funnet et hus ennå. Jeg regner med at det skal gå fort. Jeg har allerede vært på noen visninger.

Ola Morten Teigen håper også at det blir tid til litt fritidsaktiviteter nå som han er ferdig som politiker.

– Jeg er interessert i jakt og skyting. Det har jeg lyst til å ta opp når jeg er kommet skikkelig på plass her.

– Det å kunne ta del i barnas aktiviteter er også noe jeg ser fram til. Jeg har en sønn som liker klatring. Jeg gleder meg til å være med han i klatreveggen.

Hvordan vil den nye rådmannen i Hadsel være som sjef?

– Åpen for idéer, jeg mener at resultater skapes av samhandling mellom mennesker. Da er god kommunikasjon viktig.

– Nå er kontoret litt tomt, hvordan vil du sette ditt eget preg på kontoret?

– Det har jeg egentlig ikke tenkt så mye på. Men når skyene er borte har jeg så god utsikt til Møysalen at jeg trenger egentlig ikke noe mer.

annonse