annonse

Parkeringsavgift nei takk!

: Lasse Marthinussen. (Foto: Innsendt)

Lasse Marthinussen skriver i dette innlegget at Sortland foreløpig er som en grønn oase i en ørken av byer med avgiftsparkering.

  • Lasse Marthinussen
  • Engasjert Innbygger I Sortland Og Vesterålspatriot

Parkeringsavgift på alle kommunale plasser i Sortland sentrum er på tur å vedtas av kommunestyret. Dersom kommunen vedtar dette, følger trolig næringslivet etter for sine p-arealer.

Smak litt på konsekvensene: Den såkalte «Skibsgård-modellen med felles app» som er foreslått innebærer 30 kr pr time fra 07-23, og 20 kr pr time fra 23-07. Hver dag, også i helgene. 3 timer gratis først, men så skal du blø. Skikkelig.

Og vil du ha nye 3 timer gratis må du ikke bare flytte bilen, men du må ut av parkeringssonen (hele sentrum) for å avregistrere bilen, før du kan kjøre inn igjen. Tenk deg et valg mellom å blø økonomisk, eller evig trafikkaos, masse tomgangskjøring og eksos og forurensning av en annen verden. Som prikken over i`en skal visst en smilende byvert gå rundt å skrive ut parkeringsbøter og ellers hjelpe folk.

Sentrale næringslivstopper har allerede uttrykket sin motvilje til parkeringsavgift. Leder av Sortland Senter, Jan Eirik Johnsen mener at Sortland bør beholde sitt fortrinn med gratis parkering for besøkende.

– Jeg hører om folk som er negative til å kjøre til Harstad på grunn av bompengene og parkeringsregimet der. Det verste som kan skje Sortland er at folk blir negative til å komme hit på grunn av slike ting. Da har vi tapt, sier han i en kommentar til Bladet Vesterålen.

Direktør ved Kulturfabrikken, Tone Toften, var også nylig ute med kritikk mot den nye parkeringsmodellen ved Skibsgården, som hun mener skaper trafikkfarlige situasjoner for myke trafikkanter.

Vi trenger ikke se lenger enn til Harstad for å se hva som er på spill. Der er sentrum dødt, og det meste skjer rundt Kanebogen og Sjøkanten Senter, der det tilbys gratis parkering for besøkende. Ser vi andre veien, vet vi at Svolvær nylig har innført sin parkeringsavgift. Sortland framstår dermed som en grønn oase i ørkenen ved at vi er eneste by i regionen som har gratis parkering. Det er allerede en av Sortlands største næringslivsfordeler. Over tid vil det fungere som en magnet for næringsetablering i vårt lille handelssentrum ved sundet. Næringer som fører til flere arbeidsplasser og økte skatteinntekter. Hvem i alle dager kom på tanken om å gi fra seg denne fordelen frivillig?

Hvordan skal vi klare å stoppe dette? Om alle engasjerer seg og sier hva de mener, er vi på rett vei. Selv har jeg valgt å opprette gruppen «NEI til parkeringsavgift i Sortland» på Facebook, for å gjøre innbyggerne oppmerksomme på saken. I løpet av noen få dager har gruppa fått godt over 2000 medlemmer. Dette er tydeligvis en sak som engasjerer.

Lasse Marthinussen

Engasjert innbygger i Sortland og Vesterålspatriot

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse