annonse

Påskevakta på Turlagsstua er på plass

På vakt:
På vakt: Ida Sofie Rogn-Sørensen og Tiril Røiri Stranda står i kaféen denne helga. (Foto: Sunniva Birkeland)

Palmelørdag var det første vaktlaget på plass på Turlagsstua i Sortlandsmarka. Denne helga og fra Skjærtorsdag til og med 2. påskedag er det folk og kafé på hytta.

Sverre Idar Lakså

– Kom på kafé i Sortlandsmarka, oppfordrer Vesterålen Turlag. Laget driver kafé på Turlagsstua (tidl. Røde Korshytta) i Appelsinholla «palmelørdag», palmesøndag, skjærtorsdag, langfredag, samt første og andre påskedag.

Turlagsstua ligger vakkert til øverst i Prestdalen, 250 meter over havet og bare et par kilometer fra byen. Hytta er nabo til Steiraheia, og er et yndet turmål for friluftsglade påsketurister.

– Prestdalen og Koven er de vanligste adkomstveiene til hytta. Det går greit å ta seg fram på ski, og avhengig av temperatur og snøforhold er det mulig å komme seg dit til fots også, sier Sunniva Birkeland i turlaget.

Like ved hytta er det forøvrig bygget ny gapahuk, og det er fine muligheter både for aking og skilek, forteller Sunniva, og ønsker barnefamilier særlig velkommen.

Det er frivillige ildsjeler i Vesterålen Turlag som driver påskekaféen.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse