annonse

Peer tok prisen

På veg fram
På veg fram: Peer Nic Gundersen er nettopp annonsert som prisvinner og tar seg fram gjennom salen. (Foto: Idar Ovesen)

HADSEL: Peer Nic Gundersen (28) fra Sortland ble tildelt Johan Moe-prisen til stående ovasjon i Arbeideren mandag kveld.

Idar Ovesen


– Tusen hjertelig takk! Det er ei ære å motta denne prisen. Jeg er litt for ung til å ha noe særlig kjennskap til Johan Moe, men han var sanger og låtskriver, og det er det fineste jeg vet.

Slik takket Sortlands Peer Nic Gundersen (28) komiteen for utdeling av Johan Moe-prisen og et smekkfullt Arbeideren.

Da hadde Geir Remen – som sammen med Per Gunnar Torgersen og fjorårsvinner Kai Kiil har sittet i komiteen – lest opp begrunnelsen for valget.

Rimelig høyt

– Såvidt over i tenårene skrev han tekster med politisk budskap – et godt stykke ut på venstresida, inspirert av artister som Bob Dylan, flere protestsangere og punkband. Det var engelske tekster på et rimelig høyt språklig nivå, fortalte Remen.

Han trakk også fram punk/hardcore-bandet Quiritatio, noe som prisvinneren igjen trakk fram i sin takketale.

– Ingen annen vei

– 16 år gammel fikk jeg være med dem på turné til Island i 2006. Siden da har det ikke vært noen annen vei enn musikken. Jeg vil takke dem, og jeg vil takke dere som gir meg denne takken, sa Peer.
Han sang en helt ny sang; nydelige «Haunted House», og fikk stående ovasjon fra et begeistret publikum.
– Når plata er ferdig kommer vi selvfølgelig til Melbu for å spille den, lovte den ferske prisvinneren publikum.

Les mer om Johan Moe-kvelden i Bladet Vesterålen onsdag 11. juli.
 

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse