annonse

Politiet om Arctic Race: Bevæpnet politi, oppfordrer til tålmodighet

Tidligere løp
Tidligere løp: Her fra 2013. (Foto: Alf Oxem)
Politiets råd til publikum

LOFOTEN/VESTERÅLEN: Politiet har kommet med råd til Arctic Race-publikummet – og alle andre under helgas store sykkelritt.

Håvard Skogly Mækelæ

Arctic Race begynner i Å i Lofoten i morgen, torsdag 15. august. I tillegg til folkefest, betyr arrangementet også innhogg i kjøremulighetene og mer i hvert område rittet er innom, til det avsluttes søndag i Ofoten.

- Vi gleder oss til folkefesten, og oppfordrer alle til å sette seg inn i veistegninger og være litt ekstra tålmodige disse dagene, sier Bent-Are Eilertsen stabssjef for Nordland politidistrikt i en pressemelding fra politiet.

Meldingen fortsetter:

«Politiet samarbeider tett med kommunene, Forsvaret, Sivilforsvaret og selvfølgelig arrangør Arctic Race of Norway med å skape en trygg ramme for arrangementet. I tillegg er Utrykningspolitiet og politimotorsykler fra Oslo politidistrikt hentet inn for å forsterke politiet lokalt i forbindelse med sykkelløpet.
 
- Vi ønsker at dette skal bli en fin folkefest og vi skal gjøre vårt for at det blir en sikker og god gjennomføring både for syklistene og for publikum, sier Eilertsen.»

Bevæpning

Ifølge meldingen vil politiet ha både synlige og usynlige sikkerhetstiltak.

– I tillegg kommer de til å være bevæpnet under gjennomføringen av Arctic Race, står det i meldingen.

– Det er ikke noen konkret trussel mot arrangementet, men på grunn av den generelle forhøyede trusselsituasjonen i landet og for å ivareta sikkerheten og en god beredskap er tjenestepersonene bevæpnet, sier stabssjefen i Nordland.

Droneforbud

Politiet minner i meldingen om at Luftfartstilsynet forbyr fly med drone over festivaler og sportsarrangement. Les mer om regelverket her: https://luftfartstilsynet.no/dronelek/
 

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse