annonse

Fagerås nominert til Stortinget

1474924176334.jpg
Mona Fagerås. (Foto: Innsendt)

Hilde Jørgensen

Fylkesråd for næring, Mona Fagerås ble sist helg enstemmig valgt til Nordland SVs førstekandidat foran neste års stortingsvalg.

– Jeg er stolt og ydmyk for den tilliten som partiet har vist meg. Med profiler som Hanna Kvanmo, Inge Myrvoll, Åsa Elvik og Geir-Ketil Hansen som har satt sitt preg på dette fylket med SV-politikk tidligere, er det store sko og fylle, sier en glad Fagerås.

Fiskeri, fordeling og skole

– Dagens regjering har en tydelig sentraliseringsprofil, og vi trenger enda tydeligere nordlandsstemmer som kan fremme Nordlands interesser på Stortinget, slår hun fast.

Fagerås trekker frem fiskeripolitikk, fordelingspolitikk og skolepolitikk som saker som blir viktige for henne om velgerne skulle gi henne et mandat neste høst.

– Som fylkesråd for næring kjenner jeg etter hvert fylket og de mulighetene som ligger her. Men da trenger vi en ny regjering som faktisk satser på kysten og de menneskene som bor her.

– I tillegg blir det stadig større forskjeller i samfunnet, også i Nordland. Der flere faller utenfor og ikke får de samme mulighetene som andre. Og selvfølgelig en skole som ser alle, med god lærerdekning og variert innhold.

Lang politisk bakgrunn

Fagerås er 44 år og fra Vestvågøy. Hun er utdannet lærer, og har 20 år bak seg i skoleverket som lærer og rektor. Hun har sittet 12 år i kommunestyret i Vestvågøy, og 4 år i formannskapet. Hun har vært fylkesråd for næring siden valget i fjor.

På de neste plassene har Nordland SV nominert Marius Meisfjord Jøsevold (41) fra Nesna, Åshild Pettersen (30) fra Vefsn, Vegard Johan Jæger (32) fra Narvik og Kaja Ljønes Lund (21) fra Bodø.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse