annonse

Halvparten av oss uten radio

1484647559588.jpg
Gammelradioen kan ikke ta imot NRK lenger, men bare halvparten av oss bryr seg om det. (Illustrasjonsfoto) (Foto: )
Skjermbilde 2017-01-17 kl. 11.06.09.png
Skjermbilde 2017-01-17 kl. 11.06.09.png: Skjermbilde 2017-01-17 kl. 11.06.09.png (Foto: )

NYHETER: Bare halvparten av oss hører NRK etter overgangen til dab, viser en leserundersøkelse Bladet Vesterålen har gjort på nett.

Mareno Leonhardsen

Vel rundet 1.000 svar fra leserne, rapporterer 21 prosent at de tar imot NRK, ei uke etter at NRK gikk av lufta på FM.

8 prosent svarer at de fra før ikke var noen radiolytter, mens 46 prosent av de som svarte dropper NRK nå.

25 prosent av oss har dab-radio heime, men mangler i bil, båt eller hytte.

– Håper bedre

Selv om dette ikke er en kvalifisert meningsmåling, blåser ikke radiosjef Marius Lillelien i NRK av resultatet:

– Jeg leste saken deres i morges. Dette er jo en temperaturmåling som er interessant, selv om det ikke er en meningsmåling med såkalt representative utvalg. Vi har regnet med en midlertidig nedgang i lyttinga, fordi vi har forståelse for at folk vil bruke litt tid på å få bytta ut radioene sine. I løpet av et par dager kommer det en meningsmåling for hele Nordland fra TNS Gallup, og da vil få se klart og tydelig hvordan det ligger an for hele fylket, vi får håpe at den viser høyere oppslutning, fordi vi ønsker selvsagt ikke å miste en eneste lytter, sier Marius Lillelien til Bladet Vesterålen.

Storm

Nettstedet radionytt.no skriver at NRK har opplevd en telefonstorm fra frusterte lyttere, i forbindelse med overgangen.

Allerede før kl. 15.00 hadde mer enn 700 personer meldt inn problemer med å ta inn sendinga til NRKs publikumsservice, før mange hadde kommet hjem fra jobb.

Mange av telefonene kom før FM-senderne ble skrudd av i Nordland.

To ulike «NRK Nordland»

Til Bladet Vesterålen melder lesere om tull med stasjonsinnstillingene. Etter oppdatering av kanalsøket forteller en leser at han tilsynelatende har to utgaver av NRK Nordland. Etter fem dager innser han at det må være feil på den utgaven som bare snakker riksmål, og etter et nytt søk dukker kjente stemmer fra Bodø opp:

– Jeg vet ikke om jeg likevel er helt fornøyd. For det første jeg hørte mandag morgen er at dab-radio fremdeles later til å være det viktigste emnet i fylket.

Hull

Det viser seg å være mange hull i dekninga, og Avisa Nordland har opprettet en nettfunksjon der alle i Nordland kan melde fra om dårlig dekning.

Under kjøring utafor regionen har forøvrig mange blitt påmint at det fortsatt sendes radio i Troms, og på jobb eller andre ærend nordover, virker gammelradioen fram til midten av desember.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse