annonse

Mistet halvparten av mandatene: – Nå må vi jobbe hardere

: Eirik Sivertsen drar til Stortinget med ei halvert Arbeiderparti-gruppe fra Nordland. – Vi gikk tilbake over hele landet, og så fikk vi stang ut med tredjemandatet i Nordland, oppsummerer han – her fotografert på Nordlaks under valgkampen. (Foto: Tor Johannes Jensen)

Halvparten av partifellene til Eirik Sivertsen (Ap) forsvant fra Nordlandsbenken valgnatta.

Tor Johannes Jensen

Arbeiderpartiet gikk tilbake med ni prosentpoeng til 26,1 og mistet to av sine fire mandat i Nordland. Gruppa ble med andre ord halvert.

– Stang ut

Fylkestopp Eirik Sivertsen legger ikke skjul på skuffelsen:

– Vi ble rammet hardt mandatmessig. Forige gang fikk vi stang inn og fikk et fjerdemandat. Nå var det stang ut for tredjemandatet, oppsummerer han.

Tredjekandidat Kjell-Idar Juvik ble dermed uten stortingsplass denne perioden.

Landsomfattende

Sivertsen slår fast at tilbakegangen i Nordland var en del av en landsomfattende trend.

– Vi har jo våre saker i Nordland, men opplever samme utvikling som nasjonalt – Arbeiderpartiet er det eneste opposisjonspartiet som går tilbake, mens særlig Senterpartiet går fram, sier Sivertsen.

Han nevner Andøya flystasjon som ei særskilt tung sak i Nordland.

– Men det har også vært noen spesielle saker i andre fylker. Det er vanskelig å se at enkeltsaker har påvirket det store bildet.

– Ikke overraskende

– Men du har merket deg den harde medfarten dere fikk i Andøy?

– Folk i Andøy har valgt Senterpartiet, og det er ikke overraskende, slik saka utviklet seg. Det rammer både Høyre, Frp og oss. Folk har sagt fra hva de mener om beslutninga rundt Andøya flystasjon, og det er bare for oss å ta det til etterretning.

– Fortsatt størst

– Hva gjør Arbeiderpartiet i Nordland nå?

– Det står viktige saker for Nordland på dagsordenen framover. Dessverre er ikke vi i en posisjon der vi skal få ta ansvar for å styre landet, men vi skal ta ansvar i opposisjon for å påvirke i riktig retning og sette nordlandssaker høyt opp. Vi er fortsatt landets største parti, og det er mange som har tilit til oss. Den tilliten skal vi forvalte. Nå har vi en jobb å gjøre, sier stortingsrepresentanten.

– Tydeligere

– Når vi er halvparten så mange som vi var, må vi være flinkere, tydeligere og jobbe hardere. Vi må bare stå på. Vi trur på at vi har gode politiske løsninger og et ansvar for å ta vare på interessene både til dem som har stemt for oss og andre, tilføyer Eirik Sivertsen.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.annonse

annonse

annonse