annonse

Startordre for Evenes-oppbygging

Ordren er gitt
Ordren er gitt: Oppbygginga av Evenes skal starte. Det skal også planlegginga av nedleggelse på Andøya. (Arkiv (Foto: Fredrik Sørensen)

ANDØY: Forsvarssjefen fikk denne uka ordre om å starte oppbygginga på Evenes og forberede nedlegging av Andøya flystasjon.

Fredrik Sørensen

Tirsdag sendte Forsvarsdepartementet ut iverksettingsbrev til forsvarssektoren. Der gis det ordre om å starte gjennomføringen av den nye langtidsplanen.

Iverksettingsbrevet er første skritt på veien til investeringer på rundt 3,5 milliarder kroner på Evenes etter at Stortinget i november vedtok å flytte de maritime patruljeflyene fra Andøya til Evenes, skriver Fremover.

Forsvarsdepartementet ber allerede nå forsvarssjefen om å starte forberedelsene med å flytte 333-skvadronen på Andøya til den nye hovedbasen for maritime patruljefly på Evenes.

– Når P-3 Orion utfases skal Andøya flystasjon legges ned, går det fram av iverksettingsbrevet fra departementet.

I tillegg til maritime patruljefly skal også kampflyene flyttes fra Bodø til Evenes når dagens F-16 jagerfly fases ut. Ifølte avisa skal de første av de nye kampflyene etter planen komme til Norge høsten 2017.

Evenes skal etter planen overta NATO-beredskapen for Bodø i løpet av 2021–2022.