annonse

Rekord-kajakk i rekordfart

Nesten som Ormen lange
Nesten som Ormen lange: Fredrik Ness, Chipo Tendeland, Jim Ness og Runar Holdal i fireren forbi småbåthavna, og snart over målstreken på 33 minutter. (Foto: Marian Leonhardsen)
: Wenche Edvardsen stortrives med kajakk-livet, og synes hun kommer i ett med naturen, og lader batteriene i stillheten. (Foto: Mareno Leonhardsen)
Polskfødt
Polskfødte Adam Sieradzki fra Kongsvik er fornøyd med en åttendeplass, bak Bent Magne Karlsen: Adam Sieradzki fra Kongsvik er fornøyd med en åttendeplass, bak Bent Magne Karlsen – Som du ser har jeg en tung og stødig kajakk – ingen fartsbåt, forteller han. (Foto: Mareno Leonhardsen)
Skijenter
Skijenter: Uten større kajakkerfaring tok ski-tvillingene Ingrid og Maja Sørensen fra Stokmarknes gull og bronseplass i dameklassen. (Foto: Mareno Leonhardsen)
Raske menn
Raske menn: Jim Ness Bodø padleklubb og Runar Holdal fra Harstad (3.plass) gratulerer hverandre med plasseringa. Leder i Vesterålen padleklubb, Marian Leonhardsen (midten) deler ut premier. (Foto: Mareno Leonhardsen)
Resultater

HADSEL: Det gikk i rekordfart rundt Børøya i firemanns kajakk på padlehelga hos Vesterålen padleklubb lørdag. I Børøyracet var Jim Ness raskest, og han var også med i fireren.

Mareno Leonhardsen

Firemannskajakken var bare ett av mange underholdende innslag, i tillegg til konkurranse, turer og teknikk. Blant annet fikk vi se rulleteknikker av en ekspert. Morten Eilertsen har en tredjeplass fra årets NM i denne øvelsen i grønlandskajakk.

Vellykket

– En meget vellykket dag, oppsummerer arrangementskomitéen, idet de avslutter oppryddinga på Markedsbrygga etter racet. Bra oppmøte, gjester fra både nord og sør, blide fjes, gode vafler og interessert publikum. Et viktig poeng med dagen er å vise fram sporten, slik at flere kan fatte interesse for padling.

Varierer

Ski-tvillingene Ingrid og Maja Sørensen fra Stokmarknes lot ikke liten padleerfaring hindre seg fra å klyve opp på den improviserte «pallen», Ingrid på første, Maja på bronseplass, med Sandra Busa på sølvplassen.

Hva skyldes forskjellen i tid, der en deltaker snek seg imellom?

– For begge jentene er farkosten uvant, og det er første gang i padlekonkurranse. For Ingrid er en sånn rask kajakk uvant, og Maja forteller at kajakken virket ustabil:

– Jeg er egentlig fornøyd med å komme meg tørr i land.

– Vi har kajakk på hytta. Om det blir mer padling er de ikke sikre på.

– Vi tenkte det kunne gi litt mer allsidig trening, sier jentene til Bladet Vesterålen.

Helge Johan Andreassen fra Bodø padleklubb kom inn på sølvplass blant herrene, med Runar Holdal fra Harstad som bronsevinner.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse