annonse

Røyket hasj og tok en kjøretur

Vesterålen tingrett
Vesterålen tingrett: (Illustrasjonsfoto) (Foto: Inger Merete Elven)

SORTLAND: En ung mann bosatt i Andøy er i Vesterålen tingrett dømt til ubetinget fengsel og bot for ruskjøring.

Inger Merete Elven

Retten har lagt til grunn at mannen kjørte bil mens han var påvirket av stoffene THC og alprazolam, med en påvirkningsgrad tilsvarende 1,2 i alkoholpromille.

Tingretten var enig om å sette straffen til ubetinget fengsel i 21 dager, samt ei bot på 10.000 kroner.

I dommen vises det til mannens forklaring om at han nettopp hadde røyket hasj da han satte seg i bilen og kjørte fra alpinanlegget og ned mot Sortland sentrum. Han forklarte også at det var mørkt og mye vann i veibanen.

– Siktedes grad av skyld, trafikkforholdene på stedet, at han hadde en passasjer med seg i bilen og at turen endte med utforkjøring er momenter som retten har vektlagt i skjerpende retning, heter det i dommen.

Det har også vært skjerpende for utmålingen av straffen at mannen tidligere er straffet for ruskjøring, mens tilståelsen hans har trukket i formildende retning.

I tillegg til fengsel og bot, mister mannen retten til å kjøre bil i 28 måneder, og han må avlegge en ny fullstendig førerprøve for å få tilbake førerretten.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse