annonse

Rykket ut til kjellerbrann i Øksnes

0808 tkj1BrannA.jpg
Brannutrykning. (Illustrasjonsfoto) (Foto: Tor Johannes Jensen)

Brannen er slukket, men en person er sendt til Stokmarknes sykehus for sjekk.

  • Sverre Idar Lakså

Det var like etter klokka 20 lørdag kveld at Øksnes Brannvesen rykket ut til et hus på Sommarøya i Øksnes. Det hadde tatt til å brenne i kjelleren på huset, men grunnet tidlig varsling og godt arbeid fra brannmannskapene ble brannen raskt slukket.

– Hvis en uttrykning kan gjøres helt etter boka, så var det vel det vi fikk et eksempel på i kveld, sier brannsjef Ken Ivar Reinholdtsen.

Han forteller at det innerste glasset i kjellervinduene var sprengt ut, mens det ytterste enda står.

– Det var nok bare snakk om minutter før huset hadde vært overtent. Eieren varslet med en gang da han kjente røyklukt, og det berget huset, forteller Reinholdtsen til Bladet Vesterålen.

Før brannmannskapene kom til tok eieren seg ned i kjelleren, og ble der utsatt for røyk.

– Vi valgte å sende vedkommende til Stokmarknes, for sikkerhets skyld.

Reinholdtsen forteller at da de kom til stedet gikk ett røykdykkerlag ned i kjelleren, mens et annet gikk opp og fikk satt på vifter.

– På den måten begrenset vi flammene, samtidig som de i kjelleren brukte vann til å slokke. Det kan nok neppe gjøres bedre enn mannskapet gjorde det i kveld, og det fortjener de ros for, sier Reinholdtsen.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.