annonse

Samiske artister til festspillene i Harstad

Blood Forest Family.jpg
Blood Forest Family et av de samiske innslagene på festspillene. (Foto: Innsendt)

Hilde Jørgensen

I anledning Samefolkets dag 6. februar, presenterer Festspillene i Nord-Norge flere arrangementer med samiske artister i årets Festspillprogram.

- I et år hvor Festspillene i Nord-Norge vil ha et sterkt fokus på kunst – og kulturlivet i landsdelen, er det viktig for oss med sterk samisk tilstedeværelse på Festspillene. Vi er stolte over å ha sikret oss det hippeste stjerneskuddet fra nord, Ágy! Vi er i tillegg veldig glade for at samarbeidet med Riddu Riđđu resulterer i konsert med multitalentet Elina Waage Mikalsen og bandet Blood Forest Family. Prosjektkoret Sámi Jienat er også klare for Festspillene med korjoik-konsert på fem samiske språk, sier en stolt festspilldirektør Maria Utsi i en pressemelding.

Også Elle Márjá Eira

Samtidig jobber Festspillene med et nytt scenisk samarbeidsprosjekt der de utfordrer noen samiske artister til nye konstellasjoner. Festspilldirektøren kan røpe at Elle Márjá Eira allerede har takket ja. Andre navn og flere detaljer om dette spennende samiske prosjektet, kommer senere.

Nytt utested

I dagens lansering introduserer også Festspillene en ny arena for publikum. Utestedet Karma tas i bruk gjennom hele festspilluka som en indie-venue for ny nordnorsk musikk, der blant andre Ágy og Blood Forest Family skal holde sine konserter.

Festspillene i Nord-Norge arrangeres i Harstad fra 18. -25. juni.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse