annonse

Se videoen: Filmet hval-«snabel» i Bø

Ikke svarthvitt
Ikke svarthvitt: Dette synet dukket opp foran Ida Marie Jensen og de andre i båten. (Foto: Ida Marie Jensen)

BØ: Ida Marie Jensen brukte tre båtturer på å finne hval. Til gjengjeld fikk hun se noe ikke så mange har kastet et blikk på.

Håvard Skogly Mækelæ

NRK skriver at Ida Marie Jensen filmet et sjeldent syn nylig. Blant et titalls hvaler som lekte seg rundt båten, utenfor Vinjesjøen i Bø, dukket det opp en hvalpenis.

Det var et parringsrituale som var i gang – utenfor parringssesongen, mellom to hanner.

Ida Marie Jensen har også tillatt Bladet Vesterålen å bruke videoen hun tok. Hun har lagt ut flere hvalvideoer fra samme tur på sin Facebook-side.

Tredje forsøk

Jensen har ikke tilknytning til noen hvalsafari. Dette var en privat båttur – rettere sagt, den tredje båtturen der hun og venner lette etter hval.

– På tredje forsøk var de jo rett utenfor Vinjesjøen. Det var så folk kunne se hvalene rett ut av vinduene, sier hun.

Jensen mener det må ha vært over 50 spekkhoggere rundt dem, og er storfornøyd.

– Vi var ute mandag også. Da fikk vi enda bedre bilder, slår hun fast.

– Unikt

– Dette er en unik opplevelse, særlig siden det er to hanner, sier hvalforsker Audun Rikardsen på UiT, Norges arktiske universitet til NRK.

– Kanskje er det to litt hormonelle tenåringer, fortsetter han.

– Jeg har tidligere observert at hanner har svømt sammen med erigert penis. Det er sannsynlig å anta at de to hvalene vi ser, har homofile tendenser. Det kan jo hende at de ikke er så nøye på det, sier forskeren.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse