annonse

Ser på kraftforsyning på Svalbard

Kraftverk
Kraftverk: Longyearbyen har strøm fra et kullkraftverk i dag. (Foto: Mareno Leonhardsen)

Olje- og energidepartementet er i gang med å utrede framtidig energiforsyning for Svalbard.

Mareno Leonhardsen

Departementet fikk forleden overlevert ei utredning, utført av Thema og Multiconsult, en bred teknisk-økonomisk mulighetsstudie som gjennomgår aktuelle alternativer for energiforsyning på øygruppa. I tillegg til kullkraft med rensing er LNG, batteri, vind, solenergi, kombinasjoner av de nevnte og kabel fra land blant alternativene,

De ulike løsningene er vurdert opp mot forsyningssikkerhet, bærekraft, klimagassutslipp og kostnadseffektivitet. 

– Jeg er glad vi er kommet i gang med arbeidet med vurderingen av energiforsyningen på Svalbard, sier olje- og energiminister Terje Søviknes.

Studien vil følges opp med grundigere vurderinger av samfunnsøkonomiske nytte- og kostnadsvirkninger. Også andre alternativ eller kombinasjoner av løsninger for fremtidig energiforsyning på Svalbard vil bli undersøkt.

Lokalstyret vil involveres i prosessen framover.

Olje- og energidepartementet vil invitere til et innspillsmøte i løpet av høsten. Tid og sted vil bli offentliggjort etter sommeren, heter det i ei pressemelding.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse