annonse

– Skaff penger til Hålogalandsveien

: Sortland Høyres ordførerkandidat Marthe Hov Jacobsen og partifelle Roar Wessel Olsen sammen med stortingsrepresentant Margunn Ebbesen (t.v.). I møte med Hadsel Høyre mandag var Hålogalandsveien tema. (Foto: Mareno Leonhardsen)

Stortingsrepresentant Margunn Ebbesen fikk entydig beskjed av Hadsel Høyre og Sortland Høyre om at Hålogalandsveien må finansieres i statsbudsjettet nå.

Mareno Leonhardsen

Ebbesen er på rundtur i regionen, og møtte næringslivsrepresentanter fra Vesterålen Stortingsrepresentant Margunn Ebbesen (H) sitter i Næringskomiteen på Stortinget, og var mandag og tirsdag sammen med flere næringslivsrepresentanter på besøk i regionen, der hun traff representanter for næringslivet i både Øksnes, Hadsel, Andøy og Sortland.

Viktig

–Hålogalandsveien er svært viktig for næringslivet i hele regionen, sier Roar Wessel Olsen.

Ebbesen peker på at veien østover står på Nasjonal Transportplan for perioden 2021 – 2023.

– Men det må bevilges penger også i Statsbudsjettet. Det har jeg fått klar og tydelig beskjed om at vi må få gjort, sier Margunn Ebbesen til Bladet Vesterålen, og legger til: – Beskjed mottatt.

Veien

Den nye veien med sine ti tuneller er ment å fjerne flaskehalser for tungtransporten østover mot Narvik og Bjørnfjell. Bratteste stigning på den nye veien er 6 prosent, og veien skal bygges bredere og rettere enn dagens. Veien skal gi økt framkommelighet og trafikksikkerhet.

Ei eventuell krysning av Tjeldsundet med tunell ved Sandtorgstraumen, for å unngå den uforutsigbare flaskehalsen Tjeldsundbrua, er forutsatt prosjektert seinere – i likhet med en flere kilometer lang parsell ved flyplassen på Evenes.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse