annonse

Skal lede landbruksrådgivninga i Nordland

Til landbruket:
Til landbruket: Torill Monsen-Abelseth er ny daglig leder i Norsk landbruksrådgivning i Nordland. (Foto: Hilde Jørgensen)

SORTLAND: Torill Monsen-Abelseth blir den nye daglige lederen i Norsk landbruksrådgivning, med kontor i Kleiva.

Monsen-Abelseth slutter som kvalitetssjef i LNS, og overtar 1. november som daglig leder i Norsk Landbruksrådgivning, og overtar dermed etter konstituerende leder Gustav Karlsen.

Hun har ingen direkte landbrukserfaring, men styreleder Kåre Holand sier til Bladet Vesterålen at hun har stor ledererfaring blant annet som daglig leder i Maritex.

– Da møtte hun på samlinger i Tine-systemet og fikk slik kjennskap til landbruket.

Hun skal leder 23 ansatte fordelt på 10-12 kontorer fra Gratangen i nord til Bindal i sør.

– Torill møtte på ei ansattesamling i Bodø der hun ble godt mottatt. Vi var ute etter en person som kan få alle til å dra ilag. Vi anser henne som den rette, sier Holand.

– Jeg gleder meg til å jobbe med ledelse og har møtt gjengen. Jeg skal utvikle og legge til rette for at rådgiverne skal gjøre sin jobb, og styre økonomien og styrke den. Det er nok av kompetente folk i organisasjonen, så kan jeg styre skuta, sier Torill Monsen-Abelseth.

Tidligere var NLR og Landbrukstjenesten sammenslått, nå er de to enheter. NLR sitt områder er blant annet jord, planter og landbruksbygg, mens landbrukstjenesten konsentrerer seg om å skaffe avløsere i næringen.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.



annonse

annonse

annonse