annonse

Skredfaren øker i Vesterålen

: Det er fare for snøskred i regionen. (Arkivfoto) (Foto: )

NYHETER: Skredfaren er økt til graden betydelig i regionen.

Hilde Jørgensen

Mandag ble skredfaren oppjustert fra grad to til tre hos varsom.no. Det innebærer betydelig skredrisiko.

Det er i forbindelse med at det mandag morgen er meldt opp mot 20 centimeter nysnø i kombinasjon med sørvestlig-vestlig sterk kuling.

Det er der det kommer mest nysnø at skredfaren vil øke til betydelig.

Vent til nysnøen er stabilisert

Nysnø og vind vil danne store nysnøflak i leheng, særlig der vinden tar tak. Det er fare for at nysnøflakene legger seg oppå et rimlag som ble observert på overflaten på lørdag. I så fall kan flakene bli svært ustabile enkelte plasser. Vinden kan imidlertid ha ødelagt rimet før det snødde ned, men dette er usikkert, melder varsom.no.

– Unngå bratte heng og terrengfeller under og etter snøfallet til nysnøen har stabilisert seg. Skredproblemet finnes overalt hvor det ligger mye nysnø i bratt terreng. Se etter nysnø som binder seg sammen til myke flak og sprekker opp eller fester seg dårlig til den eldre snøen under. Snø som sprekker opp rundt skiene/brettet er et typisk faretegn, opplyses det.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse