annonse

Skuffelse i Ap-leiren

Avventer
Avventer: Leder i Hadsel Ap, Tor Olav Kvål (f.h.), sammen med kona Mona Kvål, leder i Hadsel AUF Viktoria Linea Høybakk og Knut Jarle Andreassen i Hadsel Ap. (Foto: Inger Merete Elven)

SORTLAND: Forsvarspolitikk og oljesaken er medvirkende årsaker, mener sortlandordfører Tove Mette Bjørkmo (Ap).

Inger Merete Elven

– Det er klart det er skuffende dersom Ap kun ender opp med to representanter fra Nordland på Stortinget. Sp er helt klart den store vinneren i Nordland, selv om de store byene ennå ikke er talt opp, sier Bjørkmo.

– Hvorfor blir det sånn?

– Både saken om oljevern utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja og forliket om langtidsplanen for forsvaret har nok vært med å tippe dette i vår disfavør. Andøya flystasjon gir store utslag i Vesterålen, og hele langtidsplanen påvirker valget i nord, mener ordføreren. 

Med på valgvaken i Kulturfabrikken på Sortland var også Hadsel Ap. 

– I Nordland har oppslutninga for Ap gått ned med rundt ti prosent, noe som stort sett er i tråd med meningsmålingene, sier en noe skuffet Tor Olav Kvål, leder i Hadsel Ap.

Inntil videre trøster man seg litt med at Venstre og KrF vaker rundt sperregrensa, og dermed kan være med å tippe valget begge veier:

– På landsbasis er det usikkert ennå, fordi støttepartiene til regjeringa ser ut til å ta det største tapet, den største støyten for regjeringas politikk, sier Kvål.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.annonse

annonse

annonse