annonse

Snart klart for alternativmesse

1484135263945.jpg
Anita Brun driver som medium og healer, og skal selv ha stand på messa. (Foto: Sverre Idar Lakså)

SORTLAND: For tredje gang skal det arrangeres alternativmesse på Sortland. Klarsynte fra inn og utland, samt flere utstillere innen håndverk, vil være tilstede på messa i februar.

  • Sverre Idar Lakså

– Formålet med messa er å samle det kreative og skapende på samme plass. Derfor kaller vi denne messa for kreativ livsstilsmesse, forteller Anita Brun til Bladet Vesterålen.

Tidligere var navnet alternativmessa, og det er tredje gangen den skal arrangeres på Sortland. Det er Tone May Michelsen som er arrangør, og hun arrangerer også messer en rekke andre steder i landet. Anita Brun, som selv jobber som healer og medium, med automatskrift og healing på sin messestand, mener interessen for det spirituelle er stor i Vesterålen.

Godt besøk

– Messene her på Sortland har vært godt besøkt, og ved å åpne for at utstillere som driver med håndverk, kunst, helse og velvære så håper vi at det kommer enda flere innom, selv om det spirituelle står i sentrum, sier Brun.

Fremdeles er det ledige plasser, og det er mange aktører innen alternativ behandling som har meldt sin ankomst.

– Det er deltakere fra både inn og utland. Det er påmeldt utstillere som driver med blant annet auralesing, krystaller, tankefeltterapi, massasje, hudpleie og kunst. Man kan bli lest av et medium, og kanskje få kontakt med en kjær som ikke er her mer. Det blir veldig mye spennende å oppleve denne helga 10. til 12. februar, sier Brun.

Stor interesse

Brun mener at tv-program som Åndenes makt har bidratt til at folk åpner seg mer opp for alternative behandlingsmetoder.

– Min erfaring er at folk er åpne for å prøve slike ting, og vi ser at disse messene samler mye folk over hele landet.

Ønsker lokale deltakere Messa skal arrangeres i Samfunnssalen, og det er fremdeles ledige plasser til utstillere. I tillegg trenger arrangørene noen som kan arrangere kafé.

– Vårt ønske er at en forening som samler inn penger til et godt formål skal melde seg, for det er gode penger å tjene på kafédrifta over tre dager, sier Brun.

I tillegg til utstillerne vil det være foredrag og workshops. Arrangørene ønsker også å legge til rette for gjenbruk.

– Gjenbruksstandene kan leies for en dag, det håper vi slår an, sier Brun.

Hun har stor tro på at særlig foredragene vil trekke mye folk.

– Jeg har selv kjørt kurs her på Sortland, og da måtte jeg sette opp flere enn planlagt, fordi interessen var så stor, så dette gleder vi oss til.