annonse

Søker Nordlands fineste strand

: Bø og Vesterålen har mange flotte strender. Kanskje kommer vinnerbildet til å være herfra? (Arkiv (Foto: Hilde Jørgensen)

NRK Nordland skal forsøke å finne den fineste stranden i Nordland i sommer. Det skal skje ved at publikum deler bilder av sin drømmestrand.

  • Pressemelding

For å få bildet godkjent må det være tatt i Nordland i år-

Bildekvalitet, lys, komposisjon og oppbygning av bildet vil være viktig ved kåringen av vinnerbildet.

– Man må ikke være profesjonell fotograf for å delta. Vi ønsker at vanlige folk tar vanlige bilder av strendene de har et forhold til, sier nyhetssjef Adrian Dahl Johansen.

Etter at fristen er gått ut vil de beste bildene bli plukket ut til avstemning. Juryen består av fotograf Marthe Mølstre og NRK-fotograf Ola Helness.

Mølstre sier hun vil se etter bilder der man får fram farger og konstraster fra stranda.

– Et lite tips her er å se hvor sola befinner seg. For med sola fremfor vil hele gjerne himmelen bli helt lys/hvit, derimot har du solen litt fra siden eller bak deg blir himmelen gjerne nydelig fin og fargerik. Det skal også sies at morgensola og kvelden gjør litt ekstra! Så jeg kommer nok til å se litt etter fargene i strandbildene.

– Og så hjelper det alltid på at bildet gir meg lyst å dra dit, forklarer hun.

6. august kåres vinneren.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse