Nyheter

Sommerfesten ble en drømmeavslutning

Sommerfesten ble en drømmeavslutning

Sommer-Melbu fikk avslutningen de kunne drømt om på Melbu torg.

Sommerfesten på Melbu torg lørdag kveld ble en herlig avslutning på festivalen. Her fikk de anledning til å løfte framtidas talenter, samtidig som et toppnavn satte utropstegn på ti dagers glede.

Litt glissent var det da Pan fra Andenes dro i gang det hele i teltet, men folk kom etter hvert, og mange sperret øynene opp over tenåringene som eide scenen med egne låter, flerstemt sang og koring, og et variert uttrykk fra det rocka til det neddempede og det jazzede.

Tor Johannes Jensen - Pan Andværingene i Pan imponerte på Sommer-Melbu-avslutningen.

Pan: Andværingene i Pan imponerte på Sommer-Melbu-avslutningen.Foto: Tor Johannes Jensen

Innimellom egne sanger på både norsk og engelsk krydret de settlista med utvalgte coverlåter, og ikke bare viste de seg å beherske sine egne instrumenter og samspillet særs godt, men både bassist Aurora Therese Laupstad, og Eskil Jakobsen på tangenter trådte fram som vokalister – der gitarist Runa Stave ellers dro lasset. En meget stødig trommis Dina Mari Laupstad skapte en viktig del av lydbildet på sin side.

Bladet Vesterålen fikk med seg at kveldens hoved-trekkplaster Frode Alnæs la merke til Pan som et band med en kvalitet utenom det vanlige, og den dagen kan fort komme at lørdagens publikum vil synes det er stas å ha hørt dem før de ble store.

Tor Johannes Jensen - Fullt dansegolv Det gikk ikke mange minutter fra tomt til fullt dansegolv da Frode Alnæs spilte på de rette strengene.

Fullt dansegolv: Det gikk ikke mange minutter fra tomt til fullt dansegolv da Frode Alnæs spilte på de rette strengene.Foto: Tor Johannes Jensen

Men sånn er det at de kjente artistene trekker folk, og da Alnæs med Rune Arnesen på trommer og bassist Sondre Meisfjord gikk på scenen, ble det fort fullt i torg-teltet. Og selvsagt fortjener slike karer publikum! Alnæs er en trollmann på gitar, har et bibliotek fullt av slagere og et humør som sprenger barometeret. De hadde ikke vært mange minutter på scenen før smilet gikk nesten rundt hodet på Dance With A Stranger-gitaristen som leverte råe soloer og allsangnummer på løpende band:

– I dag er jeg i storslag, gliste han etter å ha stoppet opp for fotografene. Etterpå sendte han både en meget habil trommis og en ditto bassist ut i soloer.

Og etter hvert som dansegulvet ble fylt, dro trioen til med storslagere som «Everybody Needs a Friend Sometimes» og julelåta(!) «Long December Nights», Humør og stemning gikk selvsagt i telttaket.

– Dere er fantastiske! Det er som å være i Sarons Dal, kauket nordmøringen til publikum.

Tor Johannes Jensen - Fornøyde Wenche Alnes og Per Gunnar Torgersen i publikum var overgitt over Frode Alnæs, og imponert over de unge andværingene i Pan.

Fornøyde: Wenche Alnes og Per Gunnar Torgersen i publikum var overgitt over Frode Alnæs, og imponert over de unge andværingene i Pan.Foto: Tor Johannes Jensen

Den karakteren sendte Per Gunnar Torgersen i publikum tilbake:

– Han er bare topp! Han leker seg jo med gitaren!

Selv en sunnmøring blant tilhørerne lot seg overbevise.

– Han leker med publikum også – han får folk virkelig med! Og så er han jo så god på gitar! Bare synd han kommer fra feil del av fylket, spøker Wenche Alnes – som til tross for etternavnet ikke er i slekt med gitarmagikeren fra Kristiansund.

Torgersen hadde dessuten stor sans for Pan også:

– Veldig bra! Det trengs mye øving for å få til det de klarer.

– Og så er det artig med tre jenter i bandet, tilføyer Wenche Alnes.

Etter Frode Alnæs trio tok Marstokks Mafia over scenen, og det ble ikke dårlig stemning på dansegolvet av deres hitparade, spesialsydd for sommerfest.

Sommer-Melbu er forresten ikke helt over – for det siste punktet på programmet er gudstjenesten søndag formiddag i Hadsel kirke.