annonse

Sortlandmann dømt til fengsel for ruskjøring

tingrett.jpg
Vesterålen tingett. Illustrasjonsfoto. (Foto: Inger Merete Elven)

SORTLAND: Tingretten la til grunn at mannen hadde en promille høyere enn 1,2 under kjøreturen, som endte med ei trafikkulykke.

Inger Merete Elven

Vesterålen tingrett har støttet seg til en sakkyndig rapport som konkluderer med at mannen i 30-årene med høy sannsynlighet var ruspåvirket tilsvarende en promille høyere enn 2,1 under kjøringen.

Blodprøven som ble tatt av ham et par timer etter kjøreturen viste konsentrasjoner av både alkohol, ecstasy og THC, går det fram av dommen. I skjerpende retning ved utmålingen av straffen har retten vektlagt at mannen var påvirket av blandingsrus, at kjøringen fant sted over en lengre strekning og at turen endte med ei trafikkulykke der han selv ble skadet.

At saken har tatt lang tid å behandle i systemet, og at mannen har avgitt en uforbeholden tilståelse, er blitt lagt vekt på i formildende retning.

I tillegg til å sone en fengselsstraff på 16 dager, må sortlandmannen betale ei bot på 24.000 kroner. Tingretten fradømte ham også retten til å kjøre bil i to år, og han må avlegge full, ny førerprøve for å få denne retten tilbake.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse