annonse

Spilte inn 111.650 kroner

: Melbo Musikkforening og Melbu Skolekorps slo seg sammen på noen av innslagene under julematinéen. (Foto: Inger Merete Elven)
: Barry og Inger-Lise Larsen pleier å få med seg julematinéen hvert år. (Foto: )

HADSEL: Den tradisjonelle julematinéen er viktig for Melbo Musikkforening, både musikalsk og økonomisk. Søndag trakk musikantene 291 publikummere inn i samfunnshuset.

Inger Merete Elven

Hvert år første søndag i advent inviterer Melbo Musikkforening til julematiné, og i år var det for 37. gang. Med seg hadde de også Melbu Skolekorps som musikalske gjester.

– Det er alltid fullt hus når vi har julematiné, sier Trond Ringlund, konferansier og med fast plass i blåserekka gjennom 32 år.

– Dette er den store inntektskilden vår gjennom året, samtidig som det er et høydepunkt også musikalsk, sier dirigent Eirik Dahl.

Han forteller at korpset nå teller i overkant av 50 spillende medlemmer, og man har opplevd en gledelig vekst i medlemstallet.

Ringlund kunne under konserten opplyse om at det var solgt hele 291 billetter til årets julematiné, og sammen med loddsalget ga det musikkforeninga 111.650 kroner i inntekter.

Flere av de som hadde tatt turen er gjengangere på julematinéene:

– Dette er årets musikalske høydepunkt. Jeg må hit for å få julestemning, sier Evy Gulbrandsen fra Melbu.

– Det har vært en tradisjon å komme hit i alle år, fordi det er koselig. Musikkforeninga spiller fantastisk god musikk, og nå gleder vi oss skikkelig til julesangene, sier Inger-Lise og Barry Larsen i pausen.

Mens konsertens første avdeling var mer dempet, julesangmessig, bød den andre på både Nordnorsk julesalme, Silent night og Deilig er jorden. Skolekorpset, med dirigent Pancho Krastev, hadde også en egen avdeling med julesanger og litt Sinatra. Og de fikk hjelp fra voksenkorpset på låter fra Kygo og Avicii, som var arrangert av dirigent Eirik Dahl.

annonse