annonse

– Starter kanonene til helga: Tar vare på snøen i bakken

: Dugnadsgjengen i skitrekket står på for å få en skikkelig såle på plass når forholdene ligger til rette. Fra venstre ser vi Kim Atle Hansen (stående), Per Aage Klo, Per Øyvind Bjørnsen, Kim Ruben Larsen og Steve Johannessen. (Arkiv (Foto: Sverre Idar Lakså)

SORTLAND: – Nå jobber vi for fullt med å ta vare på all snøen som samler seg i slalåmbakken, slik at vi kan få på plass en skikkelig såle, sier Steve Johannessen i Ånstadblåheia Skitrekk.

  • Sverre Idar B. Lakså

Det har kommet en god del snø de siste dagene, og i skitrekket i Ånstadblåheia tar de vare på alt som kommer ned av snø, samt at de gjør seg klar for snøproduksjon, såfremt været holder seg kaldt framover.

– Vi tar sikte på å kjøre igang på torsdagen dersom været holder, sier Johannessen.

I helga ble trakkemaskinen gjort klar for ny innsats denne sesongen, og mandag var dugnadsgjengen på plass i bakken, der de trakket spor i begge bakkene.

– Det var en god del fokksnø mandag kveld, og derfor trakket vi spor for at snøen skulle samle seg opp. Det samme gjorde vi i den lille bakken ved siden av, forteller Johannessen.

Han sier det er viktig å få etablert en god såle nå, og at dersom de får produsert snø i helga, kan de lage en såle som kan ligge hele sesongen. Utfordringa nå er å få nok folk til å hjelpe til.

– Vi trenger sårt noen som kan sitte vakt mens snøkanonene går. Det kreves ikke kompetanse, og vi har aldri vært plaget med trykkfall eller andre problemer, men loven sier at det skal være folk til stede når kanonene er i drift, sier Johannessen.

Han sier at alle som kan stille på mellom fredag kveld og søndag kveld er hjertelig velkommen.

– Vi har det steikanes artig ilag når vi jobber her oppe. Mandag kveld var vi en gjeng som trakket spor, og det er en helt egen følelse når man ser trakkemaskinen på tur opp bakken.

Når bakken åpner kan ikke Johannessen si noe om.

– Nå konsentrerer vi oss om å sørge for et skikkelig underlag, det er avgjørende for at vi kan åpne. Når det blir vet jeg ikke, sier han.

Han sier at enn så lenge er all drift av bakken på dugnadsbasis.

– Vi har ikke økonomi til å ansette noen, og derfor håper vi at folk ser verdien av å ha bakken i drift, og at de derfor stiller opp, sier han.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.