annonse

Startet innsamling på facebook for Redningsselskapet

Rudi
Rudi: Rudi Mortensen startet innsamlingsaksjon for Redningsselskapet etter at en av hans beste kamerater er blitt borte. (Foto: Trond K. Johansen)

Rudi Mortensen fra Myre sitter i syden og ser pengene rulle inn til Redningsselskapet.

Trond K. Johansen

– Jeg sitter i syden og har det bra, men jeg synes det er forferdelig å lese om at en av mine beste kamerater er savnet og kanskje omkommet. Vi hadde veldig mye sammen og det var ofte vi som havnet ilag når vi var ute med andre, sier Rudi Mortensen på telefon til Bladet Vesterålen.

Han fant ut at det han kunne gjøre var å starte en innsamling, og hva er da mer naturlig enn å la det gå til Redningsselskapet.

– Det skulle bare mangle. De gjør en kjempejobb og vi har mye å takke dem for, sier han.

Målet var å få inn 5.000 kroner til Redningsselskapet, men det tok veldig raskt helt av og innsamlingen har snart nådd 500.000, en halv million kroner. 

Rudi gjorde dette for å hedre sin kamerat og for å bedre sikkerheten til sjøs, det får vi håpe at han har klart.

Veldig glad for det

RS Knut Hoem er nå ute på leting igjen og det er en mengde folk som er på strandsøk ved Hjellsandøya og i Hjellsandvika på Skogsøya.

– Det er jo veldig hyggelig å få ei slik melding at folk har slik giverglede. Det er et lys i denne vanskelige situasjonen som vi er i nå når vi leter etter en som er blitt borte, sier skipper Hallstein Nilsen på RS Knut Hoem  til Bladet Vesterålen.

Han forteller at søket kom igang rundt klokka 13 søndag formiddag og det er mange som nå er på leiting og søk langs strand. Redningsskøyta er i søk utenfor samme område.

Redningsselskapet sentralt sier at det ikke er unaturlig at noe av de pengene som er samlet inn, går til de skøytene som har vært med på søk og leteaksjon i Øksnes.

https://www.facebook.com/donate/173286803527254/10216765824366310/

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse