annonse

Stenger skolene i Sortland fredag på grunn av uvær

Kaldt
Kaldt: Holmstad skole. (Foto: Arkivfoto)

Grunnet dårlig vær har Sortland kommune bestemt seg for å holde skolene stengt fredag.

Sverre Idar Lakså

– Sortland kommune stenger alle skolene fredag grunnet dårlig vær. Det er meldt svært mye vind fredag. Dette gjør at bussene ikke kjører, og av den grunn har vi bestemt oss for å stenge skolene, opplyser oppvekstavdelinga hos kommunen til Bladet Vesterålen.

Oppvekstsjef Erik Strand sier det er sendt ut melding til alle skoler, som igjen har varslet alle foreldre, om at skoler og SFO fredag vil holde stengt.

– Dette gjør vi med bakgrunn i at vi kan få vindkast på mellom 35 og 40 meter i sekundet, med fare for at løse gjenstander skal blåse av gårde, sier Strand.

– Barnehagene vil ikke bli stengt, men vi har bedt de om å ta hensyn til værforholdene fredag. Det blir noe annet med barnehagene enn med skolene, i og med at det er foreldrene som leverer og henter barna i barnehagen, mens de fleste skoleelevene går til skolen, sier Strand.

Kommunen har også informert Jennestad montessoriskole om at man har valgt å stenge skolene fredag. 

– I mine åtte år i denne stillinga mener jeg at dette er blitt gjort kun én gang tidligere, sier oppvekstsjefen.

Rektor ved Sortland videregående skole, Rune Lødemel, opplyser at man foreløpig planlegger å holde skolen åpen fredag.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse