annonse

«Stolt Ung Fisker» får 10.000 fra næringsfondet

Positivt
Positivt: – Dette er et positivt bidrag til å få ungdom inn i denne næringen, sier næringssjef Brita Erlandsen. (Arkivfoto)

ANDØY: I år skal «Stolt ung fisker» arrangeres på Andenes. «Stolt Ung Fisker» er en motivasjons- og rekrutteringsdag for fiskeribransjen i Lofoten og Vesterålen.

  • Pressemelding

Formålet med «Stolt Ung Fisker» er å rekruttere ungdom til fiskeri ved å formidle kunnskap om, og å skape interesse for fiskerinæringa, samt synliggjøre det mangfoldet av yrkesmuligheter som finnes i næringa. På den måten kan en inspirere ungdom til å velge en utdanning som gir den kompetansen det lokale næringslivet etterspør.

Tidspunkt for seminaret er 22. november og målgruppen er ungdom i 9. – 10. klasse på ungdomstrinnet, elever på videregående skole VG1 Naturbruk, VG2 Fiske og fangst og ellers annen ungdom som kan tenke seg en framtid innenfor fiskerinæringa. Nedslagsfeltet vil i hovedsak være Vesterålen og Lofoten.

Seminaret er et samarbeidsprosjekt med Opplæringskontoret for Nordre Nordland, Ungt Entreprenørskap Nordland, videregående skoler i Lofoten og Vesterålen, fiskeriorganisasjoner lokalt og på fylkesnivå, samt lokalt næringsliv.

Arrangementet «Stolt Ung Fisker» har tidligere blitt godt mottatt i regionen, både blant skoler, elever og øvrige som har interesse av fiskerinæringen. Utdanningsinstitusjonene har også kommet med klare uttalelser om at disse seminarene har hatt betydning for søkermassen til VG2 Fiske og fangst.

Antall deltakere har variert mellom 100 deltakere til i overkant av 200 deltakere. Deltakerne kommer i hovedsak fra Lofoten og Vesterålen, men det har også kommet deltakere fra lenger sør i Nordland fylke.

Andøy kommune ved næringsavdelingen bidrar både med økonomisk støtte og ved deltakelse i gjennomføringen av programmet.

– Dette er et positivt bidrag til å få ungdom inn i denne næringen og det ønsker vi å støtte opp om. Ungdom er en definert målgruppe i utviklingsarbeidet i kommunen, samtidig som fiskerinæringen er et av områdene vi skal satse på fremover, næringssjef i Andøy, Brita Erlandsen, i ei pressemelding.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.annonse

annonse

annonse