annonse

Stormester til sjakkturnering

: Fra fjorårets Blåbyen Grand Prix. Til helga blir det ny turnering. (Arkiv (Foto: Inger Merete Elven)

SORTLAND: Blåbyen Grand Prix går av stabelen i helga, da med stormester Leif Erlend Johannessen fra Oslo som en av deltakerne.

Inger Merete Elven

Dette blir sjette gangen at Sortland sjakklubb arrangerer Blåbyen Grand Prix. Onsdag hadde man fått 65 påmeldte til turneringa i aldersgruppa fra 10 til rundt 70 år.

Det hele starter fredag, med tre partier lynsjakk. Deretter blir det to partier langsjakk både lørdag og søndag. Det vil bli kåret vinnere søndag, ut i fra sammenlagtpoeng, i hver av de tre gruppene A, B og C. Deltakerne deles inn i disse gruppene ut fra nivå, der C er for nybegynnere.

– Det blir digre pokaler, bøker og penger i premie, forteller Håkon Tonulltre Natvig i Sortland sjakklubb.

Klubben kan denne gang dessuten slå i bordet med en stormester blant deltakerne: Leif Erlend Johannessen fra Oslo, som har vært ranket som nummer fem i Norge.

– Han må nok regnes som storfavoritt i sin gruppe, sier Natvig.

Dersom du vil komme og se Johannessen og de andre spille, er det gode muligheter for det. Det er til og med åpen kafé som ogå publikum kan benytte seg av.

– Det pleier å komme noen innom for å se på, og det eneste vi forlanger er litt lyddisiplin og avslått mobiltelefon. Da kan man gå rundt og titte på alle partiene, sier Natvig.

– Nytt av året er at vi skal streame de to toppbordene i gruppe A. Trekkene blir overført direkte på klubbens hjemmeside gjennom bruk av digitale sjakkbrett, forteller han.

Rundt 23 av deltakerne i årets Blåbyen Grand Prix vil være fra arrangørklubben.

– Sortland sjakklubb har fått ekstremt mange nye medlemmer i år. Iallfall ti nye kom til etter at jeg kjørte et nybegynnerkurs, forteller Natvig.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse