annonse

Største amfetaminbeslaget i Nordland

Amfetamin
Amfetamin: Illustrasjonsfoto) (Foto: Morten Berg-Hansen)

Politiet har pågrepet fem personer.

Siden høsten 2018 har politiet etterforsket et organisert narkotikanettverk i Nordland. I desember 2018 gikk politiet til aksjon og resultatet ble det største amfetaminbeslaget i Nordland, flere kilo hasj og fem pågrepne.

Politiet fattet mistanke mot enkeltpersoner og nærmere undersøkelser viste at dette dreide seg om et organisert nettverk som over tid har forsynt flere nordlandskommuner med narkotika. Det har vært satt av store politiressurser for å etterforske dette nettverket. Etterforskingen har pågått i områdene Rana, Salten og Lofoten og vært ledet og koordinert av avsnitt for spesiell etterforsking i Nordland, sammen med lokalt politi.

Beslaglagt i Lofoten

Da politiet i desember aksjonerte mot nettverket ble det tatt beslag i en meget betydelig mengde amfetamin og noen kilo hasj. Beslagene i sakskomplekset er alle sammen gjort i Lofoten. Politiet kan av hensyn til den pågående etterforskningen ikke gå inn på hvor i Lofoten beslagene er gjort eller eksakt antall kilo, men amfetaminbeslaget er det største som er gjort i Nordland politidistrikt.

Politiet etterforsker også hendelser som skal ha oppstått i kjølvannet av narkotikabeslaget. Noen av disse etterforskes som separate saker, men av hensyn til etterforskingen kan ikke politiet kommentere dette nærmere på nåværende tidspunkt. Politiet vil kunne komme tilbake med flere opplysninger etterhvert som etterforskingen skrider frem.

I forbindelse med etterforskningen av narkotikanettverket har politiet pågrepet fem personer, hvorav tre personer fremdeles sitter varetektsfengslet med brev- og besøksforbud. Det gjenstår fremdeles omfattende etterforskning i denne saken, noe som gjør at politiet må være tilbakeholden med å gi ut informasjon.

Det utelukkes ikke at det vil bli gjort ytterligere pågripelser. (Pressemelding fra politiet)

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse