annonse

Subsea Nor as: – Et grundig søk ga resultater

: Flåten med kontroll kontainer og miniubåt. (Begge (Foto: Jan Erik Jenssen)
: Smibelgvannet. Flåten ligger fortøyd i hjullasteren som tippet utenfor fyllinga. Hjullasteren ligger på 58 meters dybde. (Foto: )

HADSEL: Det var Subsea Nor as fra Stokmarknes som hadde roven som fant Karl Sverre Egeland (61) torsdag.

Hilde Jørgensen

Stokmarknesfirmaet har gjort søk i fem dager med sin fjernstyrte miniubåt og lyktes torsdag med å finne 61-åringen som ble meldt savnet den 15. mai, etter at anleggsmaskinen han satt i havnet i Smibelgvatnet i Rødøy kommune.

– Vi synes vi har gjort en god jobb og synes det er bra at vi har funnet ham, sier daglig leder i Subsea Nor, Jan Erik Jenssen til Bladet Vesterålen, torsdag kveld.

Det var savnedes arbeidsgiver BetonmastHæhre som engasjerte stokmarknesfirmaet, men de ble også engasjert av politiet 27. og 28. mai og fant hjullasteren i vannet der det var is og svært dårlig sikt. Politiet hyrte seinere et annet firma i tre dager men avsluttet letingen 3. juli uten resultat.

Den avdøde ble funnet på omtrent 78 meters dyp torsdag, opplyser politiet i Nordland.

– Vi har gjort et grundig og nøye søk under søkeforhold som var gode. Vi har vært fortøyd med flåten til hjullasteren og har kjørt 25 kilometer med roven i linjer for søk, det er mange runder, forteller Jenssen.

– En stor lettelse

– Funnet ble gjort 20 meter lenger ut enn der lasteren lå, sier politioverbetjent Roald Bjerkadal ved Mo i Rana politistasjon til NRK.

Hjullasteren ble funnet 58 meters dyp den 29. mai.

Politiet betegner saken som en arbeidsulykke. Den omkomne vil fraktes til Rana sykehus i løpet av torsdag kveld for obduksjon.

Bjerkadal sier det er en stor lettelse for de pårørende at han nå er funnet.

Han sier politiet avsluttet søket fordi de anså det som for vanskelig.

– Vi måtte ha søkt gjennom hele vannet for å være sikre. At de nå har funnet ham er veldig bra, sier politioverbetjenten.

Kommunikasjonsdirektør Per Anders Muri i BetonmastHæhre sier at de er lettet, og at selskapets tanker går til de pårørende som har levd i uvisshet i lang tid.

– Vi ønsket å forsikre oss om at vi hadde gjort alt vi kunne for å finne den savnede. Nå samarbeider vi videre med politiet i denne saken, sier han.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse