annonse

Tajik: – Kritikken er et godt tegn

1484042206562.jpg
Nestleder i Arbeiderpartiet, Hadia Tajik, mener kritikken fra både oljeindustrien og miljøbevegelsen er et godt tegn. (Pressefoto) (Foto: )

– Det hadde vært et alvorlig tegn om bare én side hadde vært misfornøyd, mener nestleder i Ap, Hadia Tajik.

Tor Johannes Jensen

Forslaget fra Aps programkomité har fått kritikk fra oljebransjen og oljeminister Terje Søviknes (Frp) for ikke å åpne nok, mens miljøbevegelsen har forkastet kompromissforsøket som en «uakseptabel hestehandel».

– Tegn på godt kompromiss

Ap åpner sør for Lofoten, sier stopp i Vesterålen og Senja – Å få kritikk fra begge sider er et tydelig tegn på at vi har landet et godt komrpromiss, et mellomstandpunkt som tar noen hensyn til begge parter. Det ville vært et alvorlig tegn om bare én av sidene utsatte forslaget for kritikk, for da ville det hatt tydelig slagside mot den ene kanten. Det tyder på at vi har landet det rett, sier Tajik til Bladet Vesterålen.

Mye på plass lengst sør Hun understreker at det er viktig for Ap å gi forutsigbarhet for oljenæringa.

– Det er en grunn til at vi vil åpne for konsekvensutredning på Nordland 6. Her er det potensial for funn, det er infrastruktur og mye kunnskap på plass, framholder nestlederen i partiet.

– I den grad man skal gå videre på de to andre områdene, skal det være med grunnlag i en oppdatering av den helhetlige forvaltningsplanen, understreker hun.

Risikovurderinger – Men vil ikke et oljeutslipp fra Nordland 6 flyte fort inn til en nasjonalpark ved Lofotodden?

– Det er et naturområde som er veldig sårbart og unikt, og derfor bør Lofotodden være nasjonalpark og ha en petroleumsfri sone rundt. Det handler ikke om bare å verne for olje og gass, men å ta vare på den unike naturen. Det er ikke aktuelt å drive noen form for virksomhet i denne sonen. Hvis man går videre på Nordland 6 til en eventuell åpning, må det være med grunnlag i nettopp denne typen risikovurderinger. Vi vil se på hvilke områder som er sårbare eller kan som utsette nærområder for unødig risiko, sier hun.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.