annonse

Takker det gode miljøet

161224 sil4IdrettsprisenA.jpg
Eirik Sørdahl, Cecilie Woie, Ole Petter Bergland, Yngve Oshaug og Knut Haaheim. (Foto: Sverre Idar Lakså)
1482501070982.jpg
Mamma Hanne Woie og Cecilie Woie. (Foto: Sverre Idar Lakså)
1482501072082.jpg
Bestemor Toril Steffensen, Cecilie Woie og bestefar Ragnar Steffensen. (Foto: Sverre Idar Lakså)
1482501072892.jpg
Cecilie og søsteren Lisbeth spiller begge volleyball på høyt nivå, og har mye å vise hverandre når de er hjemme på ferie. (Foto: Sverre Idar Lakså)
1482501070982.jpg
Mamma Hanne Woie og Cecilie Woie. (Foto: Sverre Idar Lakså)
1482501072892.jpg
Cecilie og søsteren Lisbeth spiller begge volleyball på høyt nivå, og har mye å vise hverandre når de er hjemme på ferie. (Foto: Sverre Idar Lakså)
1482501072082.jpg
Bestemor Toril Steffensen, Cecilie Woie og bestefar Ragnar Steffensen. (Foto: Sverre Idar Lakså)

ØKSNES: Med hele familien og trenere til stede fikk Cecilie Woie overrakt Vesterålen Sparebanks Idrettspris heime i stua.

  • Sverre Idar Lakså

– Den eneste ulempen med å dele ut en slik pris heime i stua er at vi ikke kan spille volleyball. Og det er jo litt synd, siden det er så mange dyktige spillere samlet her.

Slik åpnet Ole Petter Bergland prisutdelingen i stua til volleyballfamilien Woie i Alsvåg. Prisvinner Cecilie Woie studerer i Tallahassee i Florida, der hun spiller libero på Florida State volleyball. Nå er hun hjemme på juleferie.

– Det er klart jeg er veldig stolt over dette. Da jeg fortalte til de andre på laget at jeg hadde vunnet idrettsprisen hjemme ble de veldig overrasket. De synes det var veldig artig at utøvere i Norge blir hedret på denne måten, sier Cecilie Woie til Bladet Vesterålen.

 

Stolte foreldre

 – Det er klart vi er stolte. Det er mye arbeid som ligger bak å komme dit Cecilie er i dag, sier mamma Hanne Woie.

Nå er hele familien samlet hjemme. Søstrene Lisbeth, Kaya og Maria og broren Leander har alle vært med og stemt på Cecilie.

– Pengene hun får kommer også godt med, for det koster å være med på dette. Det burde nesten vært et foreldrestipend, sier Hanne.

Cecilie spiller også på landslaget, men skal hun reise fra USA til Norge må hun betale reisen og oppholdet selv.

– Er vi tidlig ute og bestiller kommer kanskje biletten på under 10.000, men det er ikke alltid vi rekker å være så tidlig ute, rett og slett fordi de ikke får beskjed så tidlig, sier Hanne.

Ville ikke være med

Tilstede på prisutdelingen var også Cecilies første trener, Knut Haaheim. Han fortalte om den aller første treningen hun og tvillingsøsteren Lisbeth var med på.

– Vi var i den gamle gymsalen i Alsvåg, og jeg var alene med 12-15 jenter. Det var vel et eller annet med oppvarminga som ikke gikk etter planen, og disse to bestemte jentene bestemte seg for at de ikke ville være med, så de gikk heim, fortalte Haaheim.

Cecilie og Lisbeth husker episoden, men ikke hva det var som var galt.

– Jeg kunne jo ikke forlate heller, og derfor håpet jeg bare på at de gikk heim. Heldigvis kom mora tilbake med dem etter en liten stund. Hun skuflet dem inn igjen med beskjeden om at hadde de startet på noe så fikk de gjøre seg ferdig også. Hadde det ikke vært for henne er det ikke sikkert hvordan det hadde gått, sa Haaheim til stor latter fra de andre.

 

Godt miljø

– Det er viktig å merke seg at volleyball er verdens største idrett, og USA er blant de aller beste nasjonene. Der spiller Cecilie Woie, sa Ole Petter Bergland.

Han trakk også fram det gode volleyballmiljøet i Vesterålen.

– Nå ligger det an til en cupfinale mellom Øksil og Sortland. Det sier ikke så rent lite om det gode miljøet, det er utrolig få klubber som kan måle seg med disse to klubbene.

Bergland har sett Cecilie spille en gang, i en treningskamp.

– Det var ei jente som hadde god kontakt med de andre spillerne, og det er utrolig viktig i volleyball.

Små men dyktig

President i Norges Volleyballforbund, Eirik Sørdahl hadde også tatt turen til Alsvåg. Sørdahl har fulgt Cecilie fra hun startet i Øksil.

– Det er ei ære å bli nominert, for det er mange dyktige idrettsutøvere i Vesterålen. Derfor er det ei enda større ære å vinne denne prisen.

Sørdahl poengterte også at man ikke kan bli god alene.

– Det tok meg 10,5 minutt å kjøre fra Myre til Alsvåg. Det sier litt om innsatsen foreldrene til Cecilie har lagt ned. Trenere, foreldre, besteforeldre og andre støttespillere spiller en enormt stor rolle for at slike som Cecilie kan klare å komme så langt som hun har klart.

Han håper også at Cecilie finner veien tilbake til Øksil.

– Cecilie og Lisbeth er små av vekst, men de kompenserer for det med gode ferdigheter. Det sender et signal til andre spillere om at det er mulig å komme langt.

Enormt engasjement

Banksjef i Vesterålen Sparebank, Yngve Oshaug har sittet i juryen sammen med Ole Petter Bergland og Bladet Vesterålens Inger Merete Elven.

– Vi er en sparebank, og i motsetning til en forretningsbank skal noe av overskuddet vårt gå tilbake til lokalsamfunnet. Gjennom denne prisen har jeg fått mye større innsikt i alle idrettene som folk holder på med i Vesterålen.

Oshaug er imponert over engasjementet til de som holder liv i de ulike idrettene i Vesterålen.

– Det enorme engasjementet som utøvere, trenere og foreldre viser er bare til å bøye seg i støvet av.

Cecilie Woie fikk overrakt en sjekk på 50.000 kroner, et diplom, en krystallvase og en blomsterbukett.

– Blomsten er ikke kjøpt på Woie, men dere får studere den nøye, slik at dere vet hva konkurrentene driver med, sa Oshaug til Cecilies far Henning Woie, som driver Woies Blomster på Myre.

Mye støtte

Cecilie Woie fikk beskjeden om at hun hadde vunnet mens hun var i USA.

– Jeg var helt i ekstase da jeg fikk vite at jeg hadde vunnet. Det var veldig artig, spesielt siden de andre på laget syntes det var så stort, fortalte Cecilie.

Hun takket et godt miljø, gode trenere og foreldrene, som har støttet opp om henne.

– Mamma var litt skeptisk til at jeg skulle reise til USA, men hun støtter meg fullt ut.

– Dette kommer jeg til å huske lenge, det er jo ikke hver dag man mottar 50.000 kroner.

 

Hun takket også besteforeldrene Toril og Ragnar Steffensen, som også var tilstede.

– Huset deres har vært som et andre hjem, og det er jeg veldig takknemlig for, sa Cecilie til besteforeldrene.

– Vi har vasket noen svette knebeskyttere opp gjennom årene.

Besteforeldrene bor på Myre, noen få unna Øksneshallen.

– De har vært mye hos oss, siden vi bor så nært hallen, fortalte Toril Steffensen.

De er stolte over barnebarnet, men det er ikke første gangen at et av deres barnebarn vinner idrettsprisen.

– Vi har et barnebarn i Harstad som vant idrettsprisen i svømming for 3-4 år siden, sier Toril.

Travel hverdag

Cecilie studerer kriminologi i tillegg til at hun spiller volleyball på et høyt nivå. Derfor blir det hektiske dager.

– Det går i ett med skole, trening, oppfølging og lekser fra syv om morgenen til sent på kveld, forteller Cecilie.

Trenerne stiller høye krav til spillerne, og da Cecilie begynte konkurrerte hun om sin plass på laget med 12 andre spillere. Nå er det bare henne igjen.

– Er du ikke god nok er det rett ut, derfor må man henge med hver eneste dag.

Nå ser hun fram til en rolig jul heime med familien.

– Det blir løping, styrketrening og fjellturer for å lade opp til jeg kommer tilbake, for da er det fullt kjør igjen, sier Cecilie Woie.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.