annonse

Tinden, og veien videre

: Vegar Andreassen og Bente Johnsen ble skuffet da de oppdaget at de kun fikk se en film om restaureringa i Tinden. (Foto: Morten Berg-Hansen)

Vegar Andreassen svarer styreleder i Stiftelsen Tinden handelssted, Asle Sørdahl.

  • Lesernes Meninger

Jeg setter stor pris på Sørdahls debattinnlegg i saken om Tinden. Det er viktig å belyse saken på en seriøs og konstruktiv måte for å kunne stake ut veien videre. Det er ingen tvil om at styret har gjort en formidabel jobb med å gjenreise plassen og uten deres innsats og dyktighet hadde oppgaven vært uoverkommelig nå.

Javisst er jeg kunnskapsløs og har manglende innsikt. Denne innsikten håper jeg at styret kan gi meg, og resten av vesterålingene gjennom åpenhet og debatt(jeg er selv halvt vesteråling). Kunnskapen min om bygningsvern er også svært mangelfull. Likevel er jeg istand til å se at styret ikke har klart å ivareta 50% av sine oppgaver på en tilfredsstillende måte: Å formidle stedets historie!

Her skyldes det på ett styremedlem, men det er ikke er riktig da styret har felles ansvar, vi kan alle gjøre feil, men ingen andre har den kompetansen som Halmøy innehar! Hennes unike innsikt

Så har styret selv påpekt at en må ha inn flere medlemmer i styret som kan bidra til til å løse disse oppgavene. Derfor spør jeg stiftelsen hva som er gjort for å finne nye kandidater i det året som er gått siden Sørdahl uttalte offentlig, i august i fjor, at stiftelsen måtte/skulle starte dette arbeidet?

Jeg oppfordrer stifterne til å komme på banen sammen med styret og gi en felles uttalelse om veien videre. En seriøs debatt rundt dette kan kanskje være til hjelp i å identifisere mulige nye styremedlemmer, noe som jeg tenker er helt nødvendig. Jeg oppfordrer spesielt Vesterålskraft ved adm dir og Øksnes kommune ved ordføreren om å engasjere seg for å gi publikum et svar på veien videre.

Vegar Andreassen

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse