annonse

To Sortland-lag videre til kvarten i Piteå

Videre
Videre: Sortland IL sitt G15-lag gikk ubeseiret gjennom gruppespillet, og ble lørdag kveld klare for kvartfinale i Piteå Summer Games. (Foto: Innsendt)

SORTLAND: To av vesterålslagene som deltar i helgas Piteå Summer Games i fotball har tatt seg videre til en kvartfinale.

Inger Merete Elven

Sortland IL deltar med tre lag i turneringa i Sverige, G12, G13 og G15. De to sistnevnte har begge vunnet sin pulje i gruppespillet som ble avsluttet lørdag, og møtte lørdag kveld henholdsvis Bodø-Glimt og Hamna IL fra Tromsø i åttendedelsfinalen.

 – Vinner vi i kveld, blir det kvartfinale på oss søndag morgen. Vi er topp motivert for å slå laget fra Hamna, etter at vi tapte mot dem i Funn cup i Narvik, forteller en av laglederne for G15-laget, Trond Nylund.

Og Sortland fikk sin revansje. 2-2 sto det etter ordinær tid, men Sortland vant 7-6 etter straffesparkkonkurranse. Søndag venter Luleå SK i kvartfinalen.

Også G13-laget til Sortland IL er videre til en kvartfinale, etter å ha banket Bodø-Glimt 5-4. Denne kampen måtte også avgjøres med straffespark.

Piteå Summer Games avsluttes søndag. Da går alle finalene av stabelen. 

Flere klubber fra Vesterålen er representert i helgas turnering. Både FK Varg, Stokmarknes, Luna og Morild. Ingen av disse kom seg videre til finalespillet, men Morild vant én av sine tre kamper i gruppespillet.

annonse