annonse

Tobias (15) lyssetter kirka

: Tobias Spjelkavik (15) har lyssatt Kvæfjordkirka til premierehelga. (Foto: Innsendt)

KVÆFJORD: Han har lyssatt den 150 år gamle kirka i Kvæfjord med 12 Led-lyskastere, slik at den kan bade seg i flere farger.

  • Innsendt

15-åringe Tobias Spjelkavik fra Dverberg har denne uka fri fra Risøyhamn ungdomsskole for å være sammen med sin onkel, Svein Spjelkavik, på jobb i Kvæfjord kirke. Onkel-Svein står for instruksjon på Ola Bremnes sitt stykke Grønlands apostel i forbindelse med kirkejubileet.

Tobias er teknisk assistent og fikk lyst til å overraske kvæfjerdingene med en lysgave. 12000 watt LED-lamper er montert, og farger kirka blå inspirert av Grønland der Gjertrud Rask og Hans Egede kom på besøk.

– Lysene vil være tent på kvelden torsdag, fredag og lørdag. Fredag forandrer vi fargen på lysene til rødt for å markere at Bremnes har laget en ekte kjærlighetshistorie, sier Tobias.

Mange nye venner

– Jeg synes Tobias er flink. Han har brukt tre timer på lyssettingen, og resultatet er blitt skikkelig fint. Det kan folk se med selvsyn de neste dagene når de er i nærheten av den flotte kirka på kvelden, sier Svein Spjelkavik.

– Både jeg og Tobias har fått mange nye venner her denne uka. Spesiell stas har det vært å se elevene i sving, men også lærerne ved Borkenes skole har imponert oss. Det er flotte folk som tar ungdommer på alvor. Spesielt artig har det vært å se Anne Semb og Marianne Vaskinn utfolde seg. Jeg håper folk i Kvæfjord vet hvor heldige de er som har slik folk midt i blant seg,understreker han.

Jubileumsforestillingen om Hans Egede og Gjertrud Rasch blir satt opp tre ganger førstkommende helg. (Innsendt)annonse

annonse

annonse