annonse

Tørr uke fremover – med noen små unntak

Skyer
Skyer: Disse slapp noen bittesmå regndråper over Sortland kommune søndag – men ikke nok til at en tiendedels millimeter ble registrert på stasjonen. (Foto: Håvard S. Mækelæ)

VESTERÅLEN: Lengter du etter regndråper, må du nok holde deg tålmodig. Bare små deler av Vesterålen ligger an til å få noe som helst regn over den kommende uka, ifølge Yr.

Håvard Skogly Mækelæ

Det sett morgendugg på bilene på Sortland tirsdag morgen, men det hadde ikke mye å si for den generelle tørken i området – heller ikke i resten av Vesterålen.

Så langt i august har Sortland målestasjon registrert 0,0 millimeter nedbør, og Yr.no varsler en fortsatt knusktørr måned så langt varselet går.

Langtidsvarselet blir riktignok mindre sikkert jo flere dager inn i fremtiden man går, men de varslede tallene for Sortland er fremdeles null millimeter regn per dag, til og med torsdag neste uke.

Myre, og Stokmarknes ser det likedan ut, ifølge værmeldingstjenesten: Null komma null millimeter nedbør.

Vi må i de nordlige og østlige delene av regionen for å finne noen små sjanser til å bli våt. I så fall skjer det onsdag og torsdag. Andenes skal ifølge Yr få en liten pause i tørken på torsdag, da det er varslet 0,7 millimeter nedbør.

Lødingen ligger an til å få noe mer, med 1,9 millimeter nedbør i løpet av onsdag kveld, og så 0,9 millimeter natt til torsdag.

Kvæfjord ser ut til å spre ut nedbøren over litt lengre tid. Onsdag kveld er det meldt 0,9 millimeter nedbør, natt til torsdag 1,6 millimeter, og torsdag morgen-formiddag 0,8 millimeter.

Alle tallene her gjelder i skrivende stund. Som værmeldinger flest kan de forandre seg – og du kan sjekke de oppdaterte tallene for ditt sted ved å klikke på lenkene over.

Sommertemperaturene ser samtidig ut til å vare flere av stedene.

I skrivende stund er det fremdeles stor skogbrannfare i Saltfjellet, Salten, Lofoten, Ofoten og Vesterålen og Troms. Det varer helt til det kommer nedbør av betydning.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse