annonse

Trussel mot Alstahaug tingrett

Politi
Politi: Illustrasjonsfoto. (Foto: Inger Merete Elven)

Flere sentrale bygg og institusjoner på Helgeland er evakuert grunnet trusler onsdag formiddag.

Sverre Idar Lakså

Det er politiet i Nordland som melder om dette i ei pressemelding. Både Alstahaug tingrett og Sandnessjøen lufthavn har mottatt trusler.

– Alstahaug tingrett mottok i dag klokken 10.37 en trussel på telefon. Tingretten i Sandnessjøen, hvor trusselen ble mottatt, ble evakuert og politiet har sperret av området.

– Tingretten benytter også rettslokaler i Justisbygget i Mosjøen, derfor valgte politiet stenge Justisbygget. Dette bygget er nå ferdig gjennomsøkt.

– Klokken 12.11 ble det i tillegg framsatt en trussel mot Sandnessjøen Lufthavn. Flyplassen er evakuert og det er politi på stedet.

– Politiet har fullt fokus på å få finne den eller de som har fremsatt truslene og få kartlagt hva som ligger i disse. Politiet utelukker ikke at det er sammenheng mellom truslene. Vi tar truslene på alvor og har fullt fokus på å få avklart situasjonen, sier stabssjef Bent Are Eilertsen i Nordland politidistrikt i ei pressemelding.¨

– Vi fikk en anonym oppringning. Vedkommende sa noe sånt som at «tingretten går i lufta, dette er farlig, det er bare å komme seg ut», forteller en av de ansatte i tingretten til Helgelands Blad.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse