annonse

Trygt nede i Nesset

Trygt nede:
Trygt nede: Steffen Stegavik blir tatt imot av publikum etter å ha rappellert ned sida på Finnmarken. (Foto: Idar Ovesen)
Inspirert:
Inspirert: – Jeg bygger også lego, sier Leonard Holen (6), som ble ikke så lite imponert over legobyen – og sikkert inspirert også. (Foto: Idar Ovesen)
En hel by i lego:
En hel by i lego: Liten og stor stimlet sammen rundt den imponerende legobyen som Marius Holst og Marius Hov Lauritzen har bygd inne i Hurtigrutens Hus. (Foto: Idar Ovesen)
God stemning:
God stemning: Selv om lyskasterne ikke var på, så var stemninga likefullt god i mørket. (Foto: Idar Ovesen)
Marius ned først:
Marius ned først: Marius Holst firte seg kjapt ned langs sida av landsatte Finnmarken, til publikums store jubel. (Foto: Idar Ovesen)
Filmet:
Filmet: Marius Holst sørget forå ha et film-minne da konkurrent og kompis Steffen Stegavik firte seg ned langs skipssida. (Foto: Idar Ovesen)

HADSEL: Steffen Stegavik landet trygt på bakken, etter å ha fulgt etter Marius Holst i tau ned langs skipssida på Finnmarken.

Idar Ovesen

Et hundretalls tilskuere fulgte spent med da «71 grader nord»-deltagerne rappelerte ned skipssida på det landsatte hurtigruteskipet.

– Jeg var nervøs, innrømmer Marius Holst, som var på heimebane, og kanskje følte et aldri så lite press av den grunn. Skjønt det var her han trente, under ledsagelse av Svein Roar Martinsen, da han forberedte seg til reality-konkurransen, der han og Steffen er blant de fem deltagerne som ennå henger med.

Filmet Steffen

– Det ble ikke så  mange turer ned skutesida i vår, bare to-tre, forteller Holst, som filmet da Steffen firte seg ned. Fra første dag er de blitt gode kompiser, og Steffen sier til Bladet Vesterålen at det er stas å være på heimplassen til Marius.

– Og det gikk fint å komme seg ned skipssida, sier Steffen. Av en eller anna grunn så virket ikke lyskasterne, så publikum ble oppfordret til å lyse med det de hadde for handa. Det vil si mobiltelefoner og noen hodelykter.

Alle ville se legobyen

Svein Roar Martinsen var på plass med kolleger fra ambulansetjenesten, så sikkerheten var ivaretatt. Martinsen hadde også ansvaret for opplegget ute. Senere trakk publikum inn i Hurtigrutens Hus, og der ble det skikkelig folksomt. Alle ville se den flotte legobyen Marius Holst og Marius Hov Lauritzen har bygd. Og imponert ble alle som én.

– Se der er hurtigruta! peker Leonard Holen (6), som bygger lego heime, og ganske sikkert ble imponert.

Tirsdag kveld skulle alle følge TV-sending fra storskjerm i kinosalen, med Marius og Steffen ringside.

– Alltid like spennende

– Jeg har sett hver episode, og det er alltid like spennende. for selv om vi vet hvordan det går, så vet vi ikke hva som blir sagt bak ryggen vår på TV, sier Steffen.

– Men jeg er ikke sånn som Marius som ser hver episode åtte ganger, gliser han med glimt i øyet.

Som aktiv håndballspiller – og tidligere på landslaget – hadde for øvrig Steffen ei treningsøkt med Jenter 15-laget til Stokmarknes tidligere på dagen.

– Det var artig, sier Stegavik, som også vet å reklamere for kveldens episode av «71 grader nord»:

– Det er den tøffeste på 19 år…

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.annonse

annonse

annonse