annonse

– Tunga rett i munnen! Vi må holde på Hålogalandsveien

: – Vi må ikke miste Hålogalandsveien av syne, når vi snakker om flytilbudet i Vesterålen, sier Sture Pedersen. (arkiv) (Foto: )

BØ: Bø-ordfører Sture Pedersen advarer mot å skape usikkerhet om regionens enstemmige krav om Hålogalandsveien, når flyplass er tema. – Forbindelsen til Narvik er avgjørende for næringslivet.

Mareno Leonhardsen

– Raskere og tryggere transport østover mot Narvik og Bjørnfjell er avgjørende for at ikke næringslivet vårt skal bli tapere, og da tenker jeg spesielt på sjømatnæringa. Med 30 – 40 minutter innkorting av reisetida østover, vil også passasjertrafikken til Evenes tjene på det. Vi må ikke tro at en større flyplass på Skagen eller annet sted er viktigere, sier Sture Pedersen, og sikter til de siste dagers utvikling, når det gjelder utredning av storflyplass i Vesterålen- og Lofoten-regionen.

– Vesterålen har i flere år hatt full oppmerksomhet på Hålogalandsveien. Når samferdselskomitéen kommer til regionen på vårparten, er det avgjørende viktig at ikke politikere sørfra får inntrykk av at vi prioriterer på noen annen måte. Vi som har drevet noen år i politikken, vet at det vil bli begjærlig grepet av topp-politikere sørpå, som vet å utnytte slike hull, sier Sture Pedersen.

– Vår hovedflyplass vil i overskuelig tid være Evenes, som har fly i alle retninger, også utenlands. Med ny vei til Narvik ligger den en tilsvarende biltur herfra som til Gardermoen fra Oslo.

Vi skal heller ikke glemme at vi har en av landets store sivile flyplasser på Andenes, og den er slett ikke lagt ned. Jeg har mine tvil om at vi får nok en storflyplass på Skagen, og har forsåvidt tvil til at vi ville ha tilstrekkelig passasjergrunnlag til en slik på Skagen. Dette betyr selvfølgelig ikke at vi skal takke nei til utbygging på Skagen. Men vi skal være svært nøye med hvilke signaler vi sender fra oss i dette arbeidet.

Vi argumenterer for å få samferdselskomitéen innom Vesterålen når de reiser strekninga fra Evenes til Lofoten på vårparten. Da må vi være helt presis på at vår prioritet nummer én er Hålogalandsveien. Det prøver vi å gjenta hver gang det er mulig å stikke det inn noe sted, sier Sture Pedersen.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse